TREI LUPTATORI MOLDOVENI AU DEVENIT CAMPIONI AI GERMANIEI

Luptătorii moldoveni Alexandru Chirtoacă (57 kg), Donior Islamov (61 kg) şi Anatol Guidea au devenit în weekend campioni ai Germaniei, în concursul pe echipe, evoluînd pentru clubul SV Weingarten.

Cei trei luptători moldoveni au cucerit titlurile după ce, în returul finalei campionatului bundesligii, SV Weingarten a învins cu scorul 11-7 formaţia ASV Germania Nendingen, la care sînt legitimaţi compatrioţii Ghenadie Tulbea, Petru Ianulov şi Nicolae Ceban. În meciul tur a fost consemnat un rezultatat de egalitate (12-12).

”Am învins pentru că am demonstrat o dată în plus că sîntem o echipă unită. Toţi membrii au contribuit din plin la obţinerea acestei victorii”, a declarat la festivitatea de premiere Volker Hirt, patronul clubului SV Weingarten, scrie site-ul Federaţiei Germane de Lupte.

Anatol Guidea (38 de ani) este cel mai longeviv luptător moldovean de stil liber în actualitate. El este originar din Vărzăreşti (Nisporeni), a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Este vicecampion mondial de cadeţi (Duisburg, 1993), ocupant al locului patru la Europenele de juniori (Witen, 1994), vicecampion european de tineret (1997, Istanbul).

Din 2000 a reprezentat Bulgaria pe arena internaţională. Este campion european de seniori (2003, Riga), medaliat cu bronz la Europenele de la Moscova (2006), vicecampion mondial (Baku, 2007), bronz la Europenele din Finlanda (Tampere, 2008). Cvadruplu campion al bundesligii Germaniei cu cluburile Luchenvalder, Aalen, SV Weingarten (anul trecut şi în 2015). A mai evoluat în 4 finale ale bundesligii. La Aalen nu a suferit nicio o înfrîngere timp de trei ani consecutiv. În campionatul Germaniei a susţinut circa 150 de meciuri şi a cedat doar în aproximativ zece dintre ele. Anul trecut a acceptat să antreneze pînă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016) selecţionata României.

Sursa: Moldpres