TREI ECHIPE MOLDOVENESTI DE FOTBAL VOR JUCA IN TURUL DOI PRELIMINAR AL CUPELOR EUROPENE

Sheriff Tiraspol, Milsami Orhei și Petrocub Hîncești și-au învins adversarele și vor juca în turul doi preliminar al cupelor europene. Sfîntul Gheorghe Suruceni a cedat în meciul cu slovenii de la Mura și părăsește Europa Conference League, se menționează într-un comunicat de presă al Federației Moldovenești de Fotbal, citat de IPN.

Sheriff Tiraspol a învins-o pe echipa din Bosnia și Herțegovina, HŠK Zrinjski Mostar, cu scorul 1-0. Campioana Moldovei va juca, în turul doi preliminar, cu echipa Maribor din Slovenia. Partida tur va avea loc în deplasare pe 20 iulie, iar returul este programat pentru 26 iulie, pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Petrocub Hîncești a învins Floriana, Malta, cu scorul general 1-0 și va întîlni, în turul secund preliminar, albanezii de la Laçi. Vicecampioana Moldovei va disputa meciul tur în data de 21 iulie, pe stadionul Zimbru, în timp ce returul este programat peste o săptămînă în deplasare.

Milsami Orhei a învins FK Panevėžys, Lituania, cu scorul general 2-0. Orheienii vor întîlni echipa KuPS Kuopio din Finlanda. Partida tur va avea loc în deplasare, pe 21 iulie, iar returul este programat peste o săptămînă la Orhei.

Anterior, Comitetul Executiv al Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal a anunțat că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA din cauza escaladării conflictului militar care a culminat cu invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă. La sfîrșitul lunii iunie, s-a constatat că arena din capitală respectă toate reglementările UEFA aplicabile pentru meciurile de acasă ale tiraspolenilor în competițiile intercluburi UEFA.

În regiunea transnistreană staționează ilegal trupe militare ale Federației Ruse, contrar voinței Republicii Moldova.

Sursa: IPN