TOKYO 2020. VICTOR CIOBANU, IN SEMIFINALELE JOCURILOR OLIMPICE!

Luptătorul de stil greco-roman din R. Moldova, Victor Ciobanu, s-a calificat în semifinalele categoriei de greutate 60 kg de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia). Asta după victoriile clare în fața vicecampionului european, turcul Kerem Kamal, scor 8-0 și Zholaman Sharshenbekov din Kîrghizstan, scor 9-0! În penultimul act, Victor îl va întîlni pe cubanezul Luis Alberto Orta Sanchez. Meciul va avea loc astăzi de la ora 12:15.

După o pauză de 25 de ani, Moldova ar putea avea din nou medalie la Jocurile Olimpice în proba de lupte greco-romane. La Atlanta, pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Serghei Mureico.

După primele meciuri din cadrul competițiilor la luptele greco-romane, președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic, a susținut o conferință de presă. La întrebarea ce luptător i-a plăcut pînă acum, Lalovic a răspuns: ”M-a impresionat luptătorul moldovean Victor Ciobanu. A avut niște procedee tehnice pe care nu le-am văzut pînă acum la alți luptători”, a declarat președintele UWW.

Sursa: Olympic Moldova