ŞTIRILE SPORTIVE

Naţionala de rugby a debutat cu victorie în noua campanie de calificare

Naţionala de rugby a Moldovei a învins echipa Ucrainei, cu scorul 29-15, în primul meci din cadrul Cupei Europene pe Naţiuni, Prima Divizie 1B. „Haiducii” nu au avut probleme chiar dacă nu au putut conta pe Oleg Prepeliţă şi Dumitru Arhip, care sînt accidentaţi. În lipsa lor, s-au remarcat Nicolae Chirilă, Ion Cavcaliuc, Ruslan Dorogan, Gheorghe Gajion şi Vadim Cobîlaş, autori a cîte un eseu. Alte patru puncte pentru selecţionata Moldovei au fost aduse de englezul naturalizat Craig Felston, care a reuşit două transformări. „În faţa noastră a fost un adversar pe măsură şi trebuia de jucat colectiv, ceea ce au demonstrat băieţii. Vreau să-i felicit pentru această victorie”, a declarat la conferinţa de presă de după meci preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Rugby, Vasile Revenco. Rugbiştii moldoveni vor juca următorul meci pe 15 noiembrie, cu reprezentativa Poloniei. Ultima partidă din acest an va avea loc pe 22 noiembrie, de asemenea pe teren propriu, cu formaţia Suediei. Din Divizia 1B mai fac parte loturile Olandei şi Belgiei.

Dinamo Tiraspol a cucerit Cupa Moldovei la volei masculin

Echipa Dinamo Tiraspol a devenit în weekend deţinătoarea Cupei Moldovei la volei masculin. Ea a intrat în posesia trofeului după ce a învins-o în finală cu scorul 3-0 pe formaţia Olimp Ungheni, care a revenit în competiţie după o pauză de trei ani. Scorul categoric consemnat (3-0) sugerează o dominare clară, dar rezultatele înregistrate în fiecare set contrazic acest fapt: (26-24, 25-22, 25-19). "A învins echipa care a făcut cele mai puţine greşeli. Ambele formaţii sînt de o valoare aproximativ egală”, a declarat la conferinţa de presă de la finele întîlnirii Vladimir Stelmah, unul din cei mai experimentaţi jucători ai formaţiei tiraspolene. ”Antrenez şi echipa Olimp, şi selecţionata Moldovei, pentru că aşa-i situaţia”, a subliniat Artur Romaşcan, care exercită şi funcţia de preşedinte al Federaţiei naţionale de profil. Dinamo a devenit posesoare a Cupei Moldovei a treia oară.

Epureanu marchează un nou gol în campionatul Turciei

Alexandru Epureanu a reuşit al doilea gol pentru Istanbul Başakşehir în acest sezon. De această dată, căpitanul naţionalei Moldovei a înscris în poarta formaţiei Beşiktaş Istanbul. Epureanu a marcat în minutul 42, dar echipa sa avea să piardă după ce a încasat două goluri în repriza a doua, de la Demba Ba şi Kerim Frei. Istanbul Başakşehir se află pe locul 11 după 9 etape disputate în campionatul Turciei. Un alt jucător al naţionalei, Artur Ioniţă, s-a remarcat din nou în Seria A. Introdus titular pe arena San Siro, el a ajutat-o pe Hellas Verona să deschidă scorul în partida cu Inter Milano. Centrarea sa a fost prelungită de Christodoulopoulos pînă la Luca Toni, iar veteranul de 37 de ani a punctat în minutul 10. Ioniţă putea să marcheze şi el în repriza a doua, dar a ratat o şansă imensă. Meciul s-a încheiat nedecis, scor 2-2, iar Hellas ocupă locul 10 după 11 etape. În campionatul României a debutat Cătălin Carp. Mijlocaşul lui CFR Cluj a evoluat din minutul 55 în victoria cu FC Botoşani, scor 1-0.

Sursa: IPN, Moldpres