ȘTIRI SPORTIVE

Irina Rîngaci s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarea Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Belgrad și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris! În finala mică a categoriei de greutate 68 kg, ea a învins-o pe japoneza Ami Ishii. Irina Rîngaci a fost învinsă în prima zi de concurs de viitoarea finalistă, turcoaica Buse Tosun, dar apoi în recalificări a dispus de mexicanca Alejandra Arriaga și cehoaica Adela Hanzlickova.

 

Petru Pelivan și Denis Vieru au urcat pe podium la Grand Slam-ul de la Baku

Judocanul Petru Pelivan (73 kg) a cucerit medalia de argint la Grand Slam-ul de la Baku. El i-a învins pe finlandezul Valtteri Olin, bulgarul Mark Hristov, spaniolul Salvador Roca și Danil Lavrentev. În finală a cedat în fața azerului Hidayat Heydarov. Denis Vieru s-a ales cu medalia de bronz în categoria de greutate 66 kg. El a trecut de Konrad Shoka, columbianul Juan Hernandez și japonezul Talikoh Fujisaka, dar în semifinale a fost învins de azerul Yashar Najafov. Vieru a dispus în finala mică de uzbekul Mukhriddin Tilovov. Tot în categoria de greutate 66 kg, Radu Izvoreanu a trecut de turkmenul Toyly Myradov și Willis Garcia din Venezuela, dar a fost eliminat de israelianul Tal Flicker.

 

Ruslan Cimpoeș și Sergiu Oșlobanu, medaliați la Cupa Mondială de sambo

Ruslan Cimpoeș și Sergiu Oșlobanu au devenit medaliați la Cupa Mondială de sambo, care se desfășoară în Serbia. Cimpoeș a cucerit medalia de argint în categoria de greutate +98 kg, iar Oșlobanu a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la 88 kg.

Sursa: olympic.md