Teroare in San Francisco

Două atacuri armate care par să fi fost comise de aceeaşi persoană au avut loc Luni, 23 Ianuarie, la San Francisco, soldate cu cel puțin 7 morți, au anunțat posturile locale de televiziune și autorităţile locale.

"Suspectul a fost arestat. Nu mai există nici un pericol pentru populaţie în acest moment", a scris pe Twitter biroul şerifului din comitatul San Mateo, care include oraşul Half Moon Bay unde au avut loc tragediile.

Biroul şerifului a scris anterior că agenţii săi au intervenit după "un atac armat care a făcut mai multe victime".

Ambele atacuri armate au avut loc în ferme apropiate una de cealaltă, au precizat posturile locale afiliate la ABC şi NBC.

Potrivit ABC, o a opta victimă este grav rănită.

Victimele sunt muncitori agricoli chinezi, potrivit unui ales local citat de NBC.

Arestarea suspectului, numit de posturile locale ABC şi NBC drept Zhao Chunli, 67 de ani, a fost filmată de ambele canale.

Un asiatic, îmbrăcat într-o vestă gri cu mîneci roşii şi o şapcă gri deschis, este întins la pămînt şi încătuşat, apoi percheziţionat, înainte de a fi escortat de mai mulţi poliţişti.

Potrivit NBC, bărbatul a fost reperat în vehiculul său în parcarea Secţiei de Poliţie din Half Moon Bay, iar în maşina lui a fost găsită o armă.

Această nouă masacru are loc la mai puţin de 48 de ore după ce un trăgător de origine asiatică a ucis 11 persoane într-o sală de dans de lîngă Los Angeles, ceea ce guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a deplîns din nou.

"Mă aflu la spital pentru a mă întîlni cu victimele unei atac armat în masă cînd sunt chemat deoparte pentru a mi se raporta un alt atac armat. De data aceasta la Half Moon Bay. Tragedie după tragedie", a scris democratul pe Twitter.

Joe Biden a fost, de asemenea, informat, a declarat purtătoarea sa de cuvînt, Karine Jean-Pierre, pe Twitter. Preşedintele american "a cerut forţelor de ordine federale să ofere toată asistenţa necesară autorităţilor locale", a precizat ea.