TEATRUL NAŢIONAL "M. EMINESCU" A PREZENTAT NOUA ORGĂ DE LUMINI DIN SALA DE SPECTACOLE

În sala de spectacole a Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău a fost instalată o orgă de lumini modernă, care a fost prezentată astăzi în faţa trupei şi a ziariştilor.

Potrivit directorului general al teatrului, Petru Hadîrcă, acest proiect de modernizare a orgii de lumini a fost realizat cu suportul financiar al unei bănci comerciale.

„Ideea a venit chiar de la sponsorii noştri, cînd au participat la premiera spectacolului „Hronicul găinarilor”, realizat după romanul omonim al lui Aureliu Busuioc. Tot ei au promis să ne susţină şi la editarea albumului „Teatrul Naţional de la origini pînă în prezent”, în curs de apariţie, din care potenţialii cititori vor afla istoria adevărată a primei scene de la noi. Instalarea echipamentului electronic ne va permite şi vînzarea biletelor on-line”, a precizat Petru Hadîrcă.

Directorul teatrului a mulţumit sponsorilor pentru acest gest, precum şi pentru faptul că împreună cu ei vor fi realizate şi alte proiecte de anvergură.

Petru Hadîrcă a menţionat că orga de lumini din sala de spectacole n-a fost schimbată din 1957, iar cu mulţi ani în urmă, un proiector a căzut în scenă lîngă marele actor Eugeniu Ureche.

În context, preşedintele comitetului de conducere al băncii, Svetlana Banari, a subliniat că instituţia pe care o reprezintă colaborează de 22 de ani cu Teatrul Naţional, încă de pe timpul cînd în fruntea acestuia se afla regretatul actor Victor Ciutac. „Vă dorim ca această sală să fie plină de spectatori”, le-a urat actorilor Svetlana Banari.

Din numele trupei, actriţa Ninela Caranfil, Artistă a Poporului le-a mulţumit sponsorilor pentru contribuţia la realizarea acestui proiect de modernizare a orgii de lumini. „Pînă acum am stat pe întuneric. Vă mulţumim că ne-aţi adus lumină”, a remarcat ea.

Pentru procurarea şi instalarea orgii de lumini a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, banca „Moldindconbank” a investit un milion de lei.

Sursa: Moldpres