SUCCESE ALE SPORTIVILOR MOLDOVENI

Luptătoarea Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de la București. Ea a obținut două victorii în categoria de greutate 65 kg, cu Dinara Kudaeva și turcoaica Kadriye Aksoy. Rîngaci a fost învinsă în semifinale de românca Kateryna Zelenykh, care este născută în Ucraina. Eleva lui Andrei Chiperi este deja calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.

O altă reprezentantă a Moldovei, Mihaela Samoil (57 kg) a cedat în finala mică în fața polonezei Anhelina Lysak și a ocupat locul 5.

***

Halterofila Elena Erighina a cucerit trei medalii de argint la Campionatul European de la Sofia în categoria de greutate 81 kg. Ea a ridicat 103 kg la proba smuls și 131 kg la stilul aruncat. Trei medalii de aur au fost obținute de poloneza Weronika Zielinska-Stubinska, cu 235 la total, cu unul mai mult decît Elena Erighina. Sora Elenei, Anastasia Cîlcic s-a clasat pe locul 6 în aceiași categorie de greutate.

***

Halterofilul Marin Robu a cucerit medalia de bronz la total la Campionatul European de la Sofia. El a înregistrat rezultatul 378 kg, fiind devansat de bulgarul Karlos Nasar (391 kg) și italianul Antonino Pizzolato (380 kg). De asemenea, Marin Robu a obținut argintul la proba smuls cu 171 kg și locul 4 la aruncat cu 207 kg.

Sursa: olympic.md