SUCCESE ALE SPORTIVILOR MOLDOVENI

Luptătoarea Anastasia Nichita a cîștigat turneul internațional Zagreb Open. Eleva lui Tudor Cîrlan a obținut 4 victorii în categoria de greutate 59 kg, cu azera Alyona Kolesnik, japoneza Yui Sakano și reprezentantele Ungariei, Viktoria Borsos și Nikolett Szabo. Iulia Leorda (53 kg) și Irina Rîngaci (68 kg) au cucerit medalia de bronz. La luptele greco-romane, Alexandrin Guțu a ajuns în finală, dar a pierdut la limită iranianului Mohammadali Geraei.

* * *

Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Paris. El i-a învins în ordine pe francezul Orlando Cazorla, georgianul Bagrati Niniashvili, spaniolul Alberto Gaitero și francezul Walide Khyar. Denis a pierdut în fața sud-coreeanului Jaehong An, care în final s-a ales de asemenea cu medalia de bronz. Denis Vieru a urcat pe podium și în 2019 la Grand Slam-ul de la Paris. Atunci, el a obținut medalia de aur.

* * *

Alexandru Capmoale a cucerit medalia de argint la Campionatul European de karate printre juniori. Sportivul de 16 ani a obținut 4 victorii în categoria de greutate 55 kg. În finală, el a fost învins de un sportiv din Azerbaidjan. La competiție au participat 1136 de sportivi din 48 de țări.

Sursa: olympic.md