SUA trimit in Ucraina armament greu, inclusiv rachete antitanc Javelin

Ucraina a primit un ajutor militar din partea SUA în valoare de peste 60 milioane de dolari, inclusiv rachete antitanc Javelin, a anunţat Miercuri Ambasada Statelor Unite ale Americii la Kiev, potrivit Reuters, transmite şi agerpres. După anexarea Crimeii de către Moscova în 2014 şi declanşarea conflictului armat în regiunea Donbas din Estul Ucrainei, Washingtonul a trimis Kievului un prim lot de sisteme Javelin în valoare de 47 milioane de dolari în Aprilie 2018.

Ajutorul militar pentru Ucraina s-a aflat în centrul unei anchete a Camerei Reprezentanţilor în Decembrie vizînd destituirea Preşedintelui Donald Trump pentru obstrucţionarea Congresului şi pentru exercitarea unor presiuni asupra Ucrainei pentru a-l investiga pe fiul candidatului democrat la prezidenţialele din Noiembrie Joe Biden, fost vicepreşedinte. Cei doi Biden neagă orice fapte reprobabile.

Democraţii au susţinut că Donald Trump a încercat să-şi sporească şansele de a fi reales, însă Preşedintele american a fost achitat în Februarie de Senat, aflat sub controlul republicanilor.