STIRILE SPORTIVE

Victor Ciobanu a cucerit medalia de argint la Europenele de la Zagreb

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit vicecampion european la Zagreb! În finala categoriei de greutate 60 kg, el a fost învins de bulgarul de origine armeană, Edmond Armen Nazaryan. Elevul lui Mihai Cucul i-a învins la aceste Europene pe germanul Christopher Kraemer, francezul Leo Tudezca, turcul Kerem Kamal și sîrbul Georgii Tibilov.

 

Anna Dulce s-a calificat la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska

Țintașa Anna Dulce s-a calificat la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska, programate în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023. Eleva vicecampionului olimpic Oleg Moldovan are 17 ani și a reprezentat Republica Moldova și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La proba tir vor concura la Cracovia-Malopolska sportivi din 34 de țări.

 

Tudor Bratu a obținut medalia de bronz la Campionatul European

Halterofilul Tudor Bratu a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de la Erevan. El a înregistrat la total 374 kg, fiind întrecut în categoria de greutate 102 kg de armeanul Garik Karapetyan (392 kg) și georgianul Irakli Chkheidze (387 kg). Bratu a ocupat locul 4 la proba smuls cu 170 kg și locul 5 la aruncat cu 204 kg.

 

Arcașul Dan Olaru a cîștigat etapa Cupei Mondiale din Antalya

Arcașul Dan Olaru a cîștigat prima etapă a Cupei Mondiale, disputată în orașul Antalya! În finală, elevul Irinei Cecanova l-a învins pe vicecampionul olimpic din 2016, francezul Jean-Charles Valladont, scor 6-4. Dan Olaru s-a calificat pentru prima dată într-o finală de Cupă Mondială. Competiția a contat pentru calificările către Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Sursa: olympic.md