STIRI SPORTIVE

Liderii s-au impus la campionatul național de atletism

Stadionul Dinamo a găzduit o nouă ediție a campionatului național la atletism. Liderii Andrian Mardare, Zalina Marghieva, Serghei Marghiev, Dimitriana Bezede s-au impus în concursurile la care au evoluat.

La aruncarea suliței pe primul loc s-a clasat Andrian Mardare cu rezultatul 82,05 metri, în timp ce la femei a învins junioara Ana-Maria Eremeia, cu 38,40.

Dimitriana Bezede a cîștigat medalia de aur atît la aruncarea greutății (18,11), cît și la aruncarea discului (52.42). La masculin, la aceste două probe s-a impus Alexandr Mazur din Camenca. Două titluri le-a obținut și Anna Berghii, care a ajuns prima la linia de final, la proba 400 metri cu un rezultat de 56.76 sec. și la proba 200 metri – 25.17 sec. Iar Vadim Doscalov s-a remarcat la lungime (7.39) și triplusalt (14.65).

Aruncarea ciocanului îi are tradițional ca protagoniști pe cei din familia olimpică Marghiev: Zalina la femei – 72,62 și Serghei la bărbați – 77,90. Maxim Răileanu a triumfat la 5000 metri cu rezulatul 14.15,88, iar Diana Podoleanu la 100 metri (12.21).

 

Performanţe pe arenele mondiale

Dubloul Daniela Cociu – Maria Olărașu a cucerit medalia de bronz la Cupa Mondială de canoe de la Racice pe distanța 200 metri. Ele au înregistrat rezultatul 44.58. Pe primele două locuri s-au clasat Yarisleidis Duboys și Katherin Segura din Cuba (42.06) și Changwen Shuai și Wenjun Lin din China (42.80).

***

Halterofila Teodora Luminița Hîncu a cucerit medalia de argint în proba smuls la Campionatul European de la Tirana. Ea a ocupat locul 4 la aruncat și locul 4 la general. Tot în categoria de greutate 45 kg, Ecaterina Grabucea s-a clasat pe locul 5 la total.

***

Boxerul Alexandru Paraschiv și-a asigurat cel puțin medalia de bronz la Campionatul European de la Erevan. El a învins reprezentanți din Turcia și Polonia în categoria de greutate 67 kg. În semifinale, sportivul din Chișinău va întîlni un pugilist sîrb.

***

Luptătorul de taekwondo, Vadim Dimitrov, a ocupat locul 5 la Campionatul European, care s-a desfășurat la Manchester. Un sportiv din Croația l-a împiedicat pe Vadim să urce pe podiumul de premiere. La Europene au concurat 350 de sportivi din 37 de țări, inclusiv fratele său, Stepan Dimitrov.

Sursa: olympic.md