SPORT

Echipa naţională de fotbal a cedat reprezentativei Austriei

Echipa naţională de fotbal a suferit înfrîngere ieri, la stadionul ”Zimbru”, cu scorul 1-2 în meciul disputat cu selecţionata Austriei în preliminariile Campionatului European.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 12 de joc din lovitură de la 11 metri. Penaltiul a fost acordat după faultul comis de Jardan în careul de pedeapsă. Gazdele au egalat în minutul 27 prin Dedov din penalti în urma unui henţ comis. În minutul 51 Janko a marcat cu o lovitură de cap golul victorios.

Echipa moldoveană a jucat cu cinci fundaşi: Golovatenco, Armaş, Epureanu, Erhan şi Jardan. Rolul de ”închizător” i-a fost acordat lui Cojocari. Linia mediană a fost alcătuită de Ioniţă şi Gaţcan, iar în atac au evoluat Dedov şi Picuşciac. Poarta a fost apărată de Cebanu, care a avut cîteva reflexe apreciabile, salvatoare. Nimeni nu l-ar fi acuzat dacă primea gol.

Avantajul echipei austriece a fost o viteză de joc mai înaltă, execuţii tehnice mai rapide, replierea organizată în defensivă şi includerea operativă în faza ofensivă, practic, a întregului lot. În ultimele zece minute de joc, aceasta a jucat în zece oameni după eliminarea din teren a lui Janko şi s-a isprăvit exemplar cu situaţia în care s-a aflat.

Alexandru Kurteyan a declarat la conferinţa de presă că este satisfăcut de evoluţia elevilor săi. ”N-am pretenţii deosebite faţă de nici un jucător. A fost un meci dramatic, interesant, care a ţinut publicul în suspans pînă în ultimul minut de joc. Creăm o nouă echipă, jucăm conform unei noi scheme. Ne va trebui timp pentru a demonstra că avem un potenţial mare de joc. Sarcina mea este să creez un colectiv competitiv, ambiţios”, a spus el.

Marcel Koller, antrenorul formaţiei austriece, a declarat că este bucuros de victoria repurtată. ”Sîntem bucuroşi că am învins şi sînt nemulţumit de cartonaşul roşu primit de Janko. Aceasta este o pierdere pentru echipă. N-a fost cel mai bun joc al lotului nostru. Asta pentru că am pierdut multe mingi, în special, în prima repriză. A fost un meci dificil. Este prematur să ne bucurăm prea mult de această victorie pentru că urmează multe partide dificile”, a spus el.

Echipa naţională va juca următorul meci pe 12 octombrie la Moscova cu selecţionata Rusiei.

Rezultate din preliminariile Euro-2016 la fotbal

Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, în preliminariile Campionatului European la fotbal 2016.

Grupa C.

Belarus - Ucraina 0-2. Au marcat: Martinovici '82 (autogol), Sidorciuk '90.

Macedonia - Luxemburg 3-2. Au marcat: Trajkovski '20, Jahovici '66 (penalti), Abdurahimi '90+2 / Bensi '39, Turpel '44.

Slovacia - Spania 2-1. Au marcat: Kucka '17, Stoch '87 / Alcacer '82.

Grupa E.

Anglia - San Marino 5-0. Au marcat: Jagielka '25, Rooney '43 (penalti), Welbeck '49, Townsend '72, Della Valle '77 (autogol).

Lituania - Estonia 1-0. A marcat: Mikoliunas '76.

Slovenia - Elveţia 1-0. A marcat: Novakovici '79 (penalti).

Grupa G.

Liechtenstein - Muntenegru 0-0.

Moldova - Austria 1-2. Au marcat: Dedov '27 (penalti) / Alaba '12 (penalti), Janko '51.

Suedia - Rusia 1-1. Au marcat: Toivonen '49 / Kokorin '10.

Sursa: Moldpres