SPORT

Stepan Dimitrov, vicecampion european de tineret la taekwondo

Sportivul moldovean Stepan Dimitrov (54 kg) a obţinut medalia de argint la Campionatul European de taekwondo, versiunea olimpică, încheiat ieri la Innsbruck (Austria). El a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere după ce l-a învins în prima rundă pe slovacul Daniel Lefkovits (14-1), în cea de-a doua - pe rusul Sergey Kargapolov (9-0), în sferturi de finală - pe ucraineanul Igor Poyedynok (12-1), în semifinală - pe belarusul Yahor Nikitsenka (8-6), iar în finală i-a cedat cu un scor la limită (9-10) spaniolului Jesus Tortosa Cabrera (9-10). Competiţia a reunit sportivi din 44 de ţări. Stepan Dimitrov a mai cucerit anul curent o medalie. El a obţinut distincţia de aur în luna mai curent la Campionatul European de seniori, desfăşurat la Baku (Azerbaidjan).

“Cupa Independenţei” la box

Ediţia din anul curent a turneului internaţional de box ”Cupa Independenţei” va reuni la Briceni, loturile naţionale ale Franţei, Italiei, României, Ucrainei, Israelului şi Moldovei, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă antrenorul echipei naţionale Petru Caduc.

”Va fi o competiţie foarte valoroasă. Selecţionata Franţei şi-a anunţat participarea, în premieră, la acest eveniment. Va veni cu cei mai puternici boxeri. Cărţile frumoase de vizită ale boxului ucrainean şi român, sper, nu au nevoie de recomandări suplimentare. Deci, repet, va fi un turneu foarte competitiv, de importanţă cu adevărat internaţională”, a spus antrenorul emerit al Moldovei, care i-a educat pe premianţii olimpici Vitalie Gruşac şi Veaceslav Gojan.

”Noi, de asemenea, vom prezenta în ring tot ce avem mai bun la ora actuală. Mă refer la campionul european Veaceslav Gojan, vicecampionul european Dumitru Galogoţ, participantul la Jocurile Olimpice de la Londra Vasile Belous, premianţii la Europene Petru Ciobanu, Alexandru Rîşcan. Pe scurt, ne vom bate tare şi din acest punct de vedere turneul este foarte important, necesar pentru creşterea măiestriei sportive”, a mai adăugat Petru Caduc.

Turneul va demara pe 10 octombrie. Acesta se desfăşoară tradiţional în fiecare an la iniţiativa lui Petru Caduc şi a federaţiei naţionale de profil, fiind singurul de rang internaţional din R. Moldova.

Sursa: Moldpres