SPORT

Mijlocaşul Artur Ioniţă a marcat al doilea gol în campionatul Italiei

Mijlocaşul moldovean, Artur Ioniţă (24 de ani), legitimat la echipa Hellas Verona din campionatul Italiei, Serie A, a înscris pe 24 septembrie un gol şi a servit o pasă de gol în meciul cu Sampdoria din cadrul etapei a patra.

În minutul 52, Ioniţă i-a dat o pasă lui Tahţidis, care a marcat, iar peste 12 minute a înscris golul egalizator, contribuind astfel decisiv ca echipa sa să evite înfrîngerea pe teren propriu. Întîlnirea s-a încheiat la egalitate (2-2).

Artur Ioniţă a jucat pe tot parcursul meciului. El a ieşit la schimb în minutul 62 din etapa a treia şi peste două minute a marcat.

Hellas Verona totalizează 8 puncte şi împarte locurile 4-5 în clasament cu Sampdoria. Primele două locuri sînt ocupate de AS Roma şi Juventus, care totalizează cîte 12 puncte fiecare.

Artur Ioniţă a debutat în septembrie curent în campionatul Italiei. Moldoveanul a jucat aproximativ 15 minute în partida din deplasare cu Atalanta Bergamo, care s-a încheiat la egalitate (0-0). Mijlocaşul moldovean a intrat în teren în ultimul sfert de oră. Înainte de aceasta, el a jucat primul meci oficial în Italia, în Cupa acestei ţări, contra formaţiei Cremonese, încheiat cu scorul 3-0.

Artur Ioniţă este primul fotbalist moldovean, care este legitimat la o echipă italiană din Serie A. Anterior el a jucat la Zimbru Chişinău, Iskra-Stal Rîbniţa, Aaray (Elveţia). Jucătorul este una dintre piesele de rezistenţă ale echipei naţionale.

Zaria Bălţi a promovat în etapa următoare a Cupei Moldovei la fotbal

Zaria Bălţi s-a calificat pe 24 septembrie în optimile de finală ale Cupei Moldovei Orange la fotbal.

Echipa a promovat graţie victoriei (3-0) obţinute în meciul disputat în deplasare cu divizionara din eşalonul secund, Sfîntul Gheorghe Suruceni. ”Aveam emoţii în ajunul acestei partide, deoarece evoluăm modest în Divizia Naţională. Echipa este completată cu jucători tineri, fără experienţa competiţională necesară. Dar, pînă la urmă, am învins relativ uşor partenera de întrecere”, a declarat la conferinţa de presă de la finele meciului Nicolae Bunea, antrenorul echipei Zaria.

Veaceslav Bugneac, antrenorul formaţiei Sfîntul Gheorghe, a subliniat că a fost curios să compare măiestria dintre Divizia A şi Divizia Naţională. ”Am primit nişte goluri stupide, nepermise la un asemenea meci, dar asta înseamnă fotbal, care, ca şi în multe genuri de sport se joacă şi pe greşeli. Ne va fi de învăţătură. Am sesizat şi diferenţa de clasă existentă între Divizia A şi Divizia Naţională”, a spus el.

Într-un alt meci disputat pe 24 septembrie, FC Spicul Chişcăreni a cedat pe teren propriu formaţiei FC Sîngerei.

Meciurile din cadrul optimilor de finală sînt programate pentru 28-29 octombrie. Finala se va desfăşura pe 31 mai 2015.

Tenismanul Radu Albot s-a calificat în turul trei la turneul de la Sibiu

Tenismanul moldovean Radu Albot (24 de ani) s-a calificat în turul trei al turneului internaţional din seria Challenger de la Sibiu (România).

Adversarul său, în sferturile de finală, va fi mîine Victor Crivoi (România) pe care l-a învins săptămîna trecută la turneul internaţional de la Trnava (Cehia) în trei seturi (5-7, 6-3, 6-2).

Pînă la acest meci, Radu Albot a reuşit performanţa de a-l elimina din concurs în primul tur pe favoritul principal al competiţiei, Blaz Rola (Slovenia), numărul 87 mondial, în două seturi (6-3, 7-6). Jucătorul moldovean ocupă locul 172 în topul mondial. În turul doi el l-a devansat pe Gresgorz Panfil (Polonia) cu 6-7, 7-5, 6-1.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. El este campion european la categoria de vîrstă pînă la 16 ani, cîştigător al mai multor turnee internaţionale Futures şi Challenger, autorul celor mai multe performanţe înregistrate în tenisul autohton. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: Moldpres