SITUATIA DIN SIRIA, DISCUTATA IN CONSILIUL SECURITATII RUSIEI

Situaţia din Siria a fost discutată vineri în Consiliul Securităţii Rusiei, în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reprezentantul preşedinţiei ruse a precizat totodată că, în cadrul reuniunii organismului de securitate al Federaţiei Ruse, a avut loc şi «un schimb de opinii în contextul discursului pe care şeful statului rus urmează să-l ţină luni în faţa Adunării Generale a ONU».

Consiliul Securităţii Rusiei a mai avut pe agenda discuţiilor de vineri şi probleme legate de politica internă a ţării, a menţionat Dmitri Peskov.

La reuniune au fost prezenţi ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul de interne Vladimir Kolokolţev, şeful Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, şeful administraţiei prezidenţiale Serghei Ivanov, şeful Serviciul de Informaţii Externe, Mihail Fradkov.

Anunţînd joi o întîlnire luni, la New York, între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama, cu prilejul Adunării Generale a ONU, Dmitri Peskov preciza că principalul subiect al discuţiilor va fi Siria.

În acelaşi timp, oficiali de la Casa Albă au indicat, potrivit Reuters, că preşedintele Obama îi va cere liderului de la Kremlin să explice prezenţa militară rusă în Siria şi modul în care aceasta va contribui la lupta împotriva Statului Islamic.

Sursa: Agerpres