SITUAŢIA ÎN UCRAINA: Un elicopter al armatei a fost lovit de o rachetă în estul ţării. Şapte persoane au fost rănite în urma unei explozii la un punct de control în Odesa

Un elicopter al armatei ucrainene a fost lovit vineri de o rachetă în timp ce staţiona pe aerodromul Kramtorsk, în estul separatist al ţării, iar pilotul a fost rănit, au anunţat autorităţile ucrainene, citate de AFP.

"Un elicopter militar Mi-8 a explodat pe aerodromul din Kramatorsk", a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat. Un oficial din cadrul serviciilor speciale ucrainene, Vasil Krutov, citat de agenţia Interfax Ucraina, a precizat că avionul se afla la sol şi comandantul a fost rănit.

În noaptea de joi spre vineri, şapte persoane au fost rănite în urma unei explozii la un punct de control pro-ucrainean lîngă portul Odesa, unde locuitorii au construit puncte de control pentru a opri intrarea unor separatişti care vin din Transnistria, relatează The Guardian în ediţia electronică.

Potrivit publicaţiei britanice, poliţia a anunţat acest bilanţ, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Locuitorii din oraş au construit mai multe puncte de control în jurul portului, pentru a opri intrarea unor separatişti proruşi de pe teritoriul regiunii separatiste moldovene Transnistria, precizează The Guardian.

"A explodat un dispozitiv. Explozia a avut loc la ora (locală) 4.00, la un punct de control instalat de către o organizaţie de autoapărare", a declarat un purtător de cuvînt al poliţiei regionale.

Martori citaţi de agenţia Interfax afirmă că bomba a fost aruncată la punctul de control dintr-o maşină, o informaţie care nu a fost confirmată de către poliţie.

În regiunea separatistă moldoveană Transnistria, Rusia a staţionat trupe de "menţinerea păcii" şi trupe care păzesc depozite de armament din perioada sovietică.

NATO a avertizat luna trecută că Moscova ar putea să vizeze Transnistria, după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea. (Mediafax)