SECURITATEA REGIONALA - SUBIECT DE DISCUTIE INTRE SANDU SI ZELENSKI

Republica Moldova și Ucraina au nu doar o frontieră comună și un trecut comun, dar și o viziune comună legată de viitorul țărilor noastre în calitate de membri cu drepturi depline a Uniunii Europene. 

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski după întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Potrivit președintelui ucrainean, valorile europene și securitatea regională au fost subiectele cheie abordate în cadrul întrevederii cu Maia Sandu. 

„Republica Moldova sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Nu îi este frică să numească Crimeea ca fiind teritoriu al Ucrainei. Am informat în detalii despre situația reală din Donbas și soluționarea pașnică. Acesta este un proces deloc simplu și îndelungat”, a declarat președintele Ucrainei. 

Înainte de a vorbi de la tribune, cei doi șefi de state au semnat o declarație comună, memorandumul privind dezvoltarea potențialului de tansport și tranzit al Republicii Moldova și Ucrainei, dar și alte documente bilaterale. 

Sursa: sputnik.md