SEARĂ DE CREAŢIE A INTERPRETEI DIANA VĂLUŢĂ

La Teatrul municipal de Păpuşi „Guguţă” din Chişinău a avut loc seara de creaţie cu genericul „Trec de-a lungul anilor şi cîntecele mele” a interpretei de muzică uşoară şi romanţe Diana Văluţă, la cea de-a 30-a aniversare. În cadrul spectacolului ea a fost acompaniată de orchestra de familie, condusă de tatăl său, compozitorul Ilie Văluţă.

Omagiata a interpretat mai multe piese din repertoriul său: „Confesiune”, muzică şi versuri de Horia Moculescu, „Ce seară-albastră” (versuri – Grigore Vieru), „Apa Nistrului” (versuri – Dumitru Matcovschi”, muzică de Ilie Văluţă) ş.a.

Vera Mereuţă-Grigoriev, profesoară la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice a remarcat faptul că Diana Văluţă este o cîntăreaţă foarte talentată. „O cunosc încă de cînd era copilă şi venea cu tatăl său la Televiziune. Mă bucur acum s-o am în calitate de colegă la academie, unde este profesoară de canto la Catedra Arta actorului, a menţionat ea.

La rîndul său, Artistul Emerit Leonid Moşanu a declarat că Diana Văluţă are profunzime deosebită în voce şi stăpîneşte un repertoriu foarte bogat. „E o cîntăreaţă de mare perspectivă”, a constatat solistul-instrumentist al Orchestrei „Folclor”.

Diana Văluţă s-a născut pe 15 noiembrie 1983 în oraşul Chişinău. A studiat la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. În 2006 a luat Marele Premiu la Festivalul de romanţe „Crizantema de Argint” din Chişinău şi la Festivalul „Crizantema de Aur” de la Tîrgovişte, România. Este laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale.

Sursa: Moldpres