SE CUNOSC DEJA 16 DIN CELE 24 DE ECHIPE CARE VOR EVOLUA LA TURNEUL FINAL

Pentru EURO 2016 (10 iunie - 10 iulie) se cunosc acum 16 din cele 24 de echipe participante: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Elveţia, Franţa (echipa gazdă, calificată direct), Germania, Irlanda de Nord, Islanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania şi Ţara Galilor

Germania şi Polonia s-au calificat la EURO 2016 la fotbal din Grupa D a preliminariilor, după victoriile la limită obţinute duminică seara, pe teren propriu.

Campioana mondială Germania s-a chinuit cu modesta Georgia, pe care a învins-o în cele din urmă cu 2-1, printr-un gol înscris de rezerva Max Kruse, în min. 79. Nationalmannschaft a deschis scorul prin Thomas Mueller (50), din penalty, dar Kankava a egalat trei minute mai tîrziu. Echipa lui Joachim Loew a irosit numeroase ocazii de gol în acest meci.

Polonia a dispus de Irlanda cu 2-1, într-o partidă cu calificarea pe masă. Grzegorz Krychowiak a deschis scorul pentru gazde (13), dar Jonathan Walters a egalat trei minute mai tîrziu, dintr-un penalty controversat. Robert Lewandowski (42) a reuşit golul victoriei şi al calificării.

***

Echipa naţională a României îşi va afla adversarele de la Campionatul European din 2016, primul său turneu final după o pauză de opt ani, la 12 octombrie, la Paris, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor competiţiei găzduite de Franţa.

În seara de 12 octombrie şi marţi se vor decide numele a încă patru reprezentative care vor merge la turneul final. Ultimele patru selecţionate, din cele 24 care vor participa la turneul din Franţa, vor fi stabilite în urma jocurilor de baraj programate în perioada 12-14 noiembrie, respectiv 15-17 noiembrie. Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va avea loc în 18 octombrie, la Nyon.

Conform regulamentului UEFA, la turneul final al Campionatul European din 2016 se califică direct primele două echipe din cele nouă grupe ale preliminariilor şi reprezentativa cu cel mai bun punctaj dintre ocupantele locurilor trei. Celelalte opt echipe de pe locurile trei vor disputa un baraj de calificare, în urma căruia patru dintre acestea vor accede la Euro 2016.

La tragerea la sorţi din 12 decembrie, se va stabili componenţa celor şase grupe ale Campionatului European din Franţa. Primele două echipe din fiecare grupă, plus cele mai bune patru reprezentative dintre ocupantele locurilor trei vor accede apoi în faza optimilor de finală ale Euro 2016.

Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe din Franţa, cu participarea în premieră a 24 de echipe naţionale.

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, şi s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franţa. Cu cinci victorii, cinci rezultate de egalitate şi nicio înfrîngere, echipa naţională a încheiat preliminariile pe poziţia a doua a grupei F, la un punct în spatele selecţionatei Irlandei de Nord.

Sursa: romaniansoccer.ro