SCOS DE SUB DARIMATURI LA KATHMANDU DUPA 82 DE ORE DE LA CUTREMUR

Un bărbat în vîrstă de 28 de ani a fost scos în viaţă de sub dărîmăturile unei case miercuri în Kathmandu, după aproape 82 de ore de la seismul de 7,8 grade care a zguduit Nepalul.

Potrivit publicaţiei Nepali Times, bărbatul a fost prins sub dărîmături, fără hrană şi fără apă, într-o cameră, în care au fost descoperite şi trei corpuri neînsufleţite, a unei clădiri prăbuşite în cartierul Gongabu din nordul capitalei nepaleze. Bărbatul a fost scos de o echipă de poliţişti nepalezi şi de salvatori francezi.

Un al doilea bărbat prins sub dărîmături a reuşit să se facă auzit de către echipa de salvare, dar a murit înainte ca el să fie scos de sub dărîmături, au indicat membrii echipei.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), doar 14 persoane au fost scoase în viaţă de sub dărîmături de sîmbătă, cînd a avut loc cutremurul, şi pînă marţi.

În pofida a numeroase replici ale cutremurului, nepalezii caută să-şi procure hrană sau să-şi găsească de lucru. Ei aşteaptă să vină ajutoare şi se plîng că asistenţa promisă de către autorităţi nu ajunge la ei.

''Avem resurse şi echipamente limitate, dar tragem învăţăminte de pe urma neputinţei noastre şi încercăm să depunem tot mai multe eforturi pentru intensificarea misiunii de salvare'', a declarat premierul nepalez, Sushil Koirala.

Dar oamenii nu par convinşi de asigurările date de guvern şi unii părăsesc capitala, care a suferit multe distrugeri şi pierderi de vieţi omeneşti. Cei care rămîn vor fi nevoiţi să stea pe străzile din Kathmandu pînă îşi vor găsi un adăpost.

Sursa: Agerpres