SAPTE MOTIVE DE CE SA MERGI LA EXPOZITIA NATIONALA „FABRICAT IN MOLDOVA”

Cea de-a XV-a ediție a Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova”, organizată tradițional de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, va avea loc în perioada 03-07 februarie 2016, la CIE Moldexpo. Pe parcursul anilor, evenimentul a devenit un instrument de promovare a mărfurilor și serviciilor autohtone, de consolidare a pozițiilor pe piață și stabilirea contactelor de colaborare pentru oamenii de afaceri din țară și de peste hotare. Expoziția se va desfășura timp de 5 zile, începînd de miercuri pînă duminică, iar mai jos găsești șapte motive de ce trebuie neapărat să mergi la „Fabricat în Moldova”.

1. Vei descoperi doar producători autohtoni

Doar la „Fabricat în Moldova” ai ocazia să găsești cei mai importanți producători autohtoni adunați într-un singur loc. Expoziția întrunește anual doar producători autohtoni și nici în acest an nu este o excepție, fiind așteptați la eveniment circa 300 de agenți economici, care își vor prezenta produsele și serviciile.

2. Vei găsi cele mai noi produse de pe piața autohtonă

Evenimentul este cea mai bună platformă pentru lansarea noilor produse și servicii, în fiecare an, întreprinzătorii își prezintă produsele și le testează la capitolul cerere, vizitatorii avînd ocazia să achiziționeze cele mai noi produse de pe piață, începînd de la industria alimentară, vinificație și textile, pînă la obiecte de artizanat și utilaj tehnic.

3. Vei putea procura la prețuri mai mici decît în magazine

Nu este pentru nimeni un secret că la expoziție prețurile sînt mai mici, decît în magazine. Pe lîngă faptul că prețurile sînt de la producător, dacă stăpînești bine arta negocierii, te vei putea alege și cu reduceri avantajoase.

4. Vei putea găsi soluții și tehnici noi pentru dezvoltarea afacerii

Pe lîngă activitatea expozițională, „Fabricat în Moldova” este și o platformă de dezvoltarea a afacerilor, aceasta va cuprinde un vast program de afaceri, care va include mese rotunde, seminare, prezentări, în cadrul cărora vor fi discutate instrumente concrete privind stimularea performanței și competitivității întreprinderilor moldovenești. În contextul dezvoltării sectorului privat, CCI a elaborat și platforma on-line a expoziției „Fabricat în Moldova”, pe care o veți putea vizita pe adresa web: <http://virtual-fairs.md/ro> www.virtual-fairs.md.

5. Vei putea identifica noi parteneri de afaceri

În cadrul expoziției, Camera de Comerț și Industrie va organiza trei forumuri de afaceri cu scopul diversificării cooperării comercial-economice cu businessmeni din România, Ucraina și Belarus, oferind posibilitatea vizitatorilor de-a discuta oportunități investiționale, comerciale și de-a atrage parteneri străini.

6. Vei afla ce înseamnă conceptul de „economie verde” și cum acesta poate fi implementat cu succes și în cadrul întreprinderilor din Moldova

Creșterea durabilă și promovarea „economiei verzi” reprezintă una dintre prioritățile de dezvoltare pentru Republica Moldova, în acest context, va fi organizată o masă rotundă, cu această tematică, în cadrul căreia vor fi prezentate activităţile planificate privind implementarea principiilor „economiei verzi” în rîndul agenților economici, prezentarea conceptului Foii de parcurs pentru dezvoltarea unui mediu economic cu efecte mai puţin nocive asupra mediului înconjurător și recomandările Programului EaP GREEN pentru realizarea acestora.

7. Dacă nu ești angajat vei avea posibilitatea să găsești și un loc de muncă

La expoziție va avea loc „Tîrgul locurilor de muncă”, unde vor participa agenţi economici din diverse domenii de activitate cu oportunităţi de carieră pentru diferite categorii sociale: şomeri, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă, tineri specialişti sau cei care nu deţin o calificare.

Acestea sînt doar o parte din motivele pentru care vă îndemnăm să vizitați Expoziția Națională „Fabricat în Moldova”, restul le vei descoperi singur.

Galina GARABA