Sandu, cu MOARTEA spre anticipate

Președinția, ca o damă ”cu moravuri ușoare”, dar cu pretenții de ”fata popii cea virgină”

Mihai CONȚIU

Așa cum ”consultările” Maiei Sandu cu partidele politice pentru desemnarea unui premier au fost o farsă obscenă, iar asta pentru că e clar că avea din timp pregătit decretul de numire a lui Igor Grosu, la fel au fost și ”consultările parțiale” din 26 Martie, în vederea pregătirii terenului pentru declanșarea alegerilor anticipate. Decretul de dizolvare a Parlamentului este de mult pregătit, ”ca urmare a întrunirii condițiilor de semnare a acestuia”. Vor urma dispute și mai aprige ale Maiei Sandu și PAS cu Parlamentul și Curtea Constituțională, începînd de Luni, 29 Martie. Firește că în afara Constituției!

Am ajuns în situația în care Țara are o președintă care doar mimează exercițiul politic democratic, pentru că de făcut… face tot ce dorește ea. Președinția a ajuns să se comporte ca o damă ”cu moravuri ușoare”, dar cu pretenții de ”fata popii cea virgină”. Țara este condusă, la vedere, de Sandu, cu discursuri traduse din germană, iar în realitate de către ONG-urile transnaționale, după aceleași traduceri. Nu contează că moartea e prezentă printre noi tot mai amenințător! Ea vrea să meargă în anticipate cu MOARTEA pe post de aliat! E cert că i-a fost sortit să rămînă în istoria rușinoasă și criminală  Republicii Moldova drept președinta a cărei singură activitate a fost o luptă dementă, iresponsabilă și criminală pentru alegeri parlamentare anticipate. Doar atît!

S-a depășit bine numărul de 2.000 de contaminări zilnice cu coronavirus și cel de peste 40 de morți. Acesta-i capitalul politic cu care Sandu crede că PAS va cîștiga majoritar alegerile parlamentare! ”Votați-ne! Doar noi o să vă dăm vaccinuri!” – va fi sloganul lor ucigaș și cinic! Singura ei ”izbîndă” va fi aceea că, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, Sandu îl va aduce în Parlament și pe Usatîi, alături de actorii politici parlamentari actuali și cei mai reprezentativi. Voronin, în primul rînd, și Dumitru Diacov, direct, l-au dat moldovenilor pe Plahotniuc, iar Sandu pe Usatîi. Veți vedea ce ar putea urma! Sandu ar putea să ajungă în situația de a fugi din Țară de furia mulțimii dezlănțuite! Oricum, are un refugiu asigurat!

În cazul Maiei Sandu și al PAS nu-i vorba doar despre incompetență absolută, ci și de mult cinism, ticăloșie și cruzime față de viețile moldovenilor. Ei, după cum singură a spus-o, îi este teamă să facă vizite în teritoriu din cauza pandemiei. Îi va trimite, însă, pe cei din PAS, ca să-i scoată pe oameni la întruniri electorale, pe cei care vor mai fi vii atunci, fără să fie cineva sigur că vor ajunge și la vot la fel de vii. Încrîncenarea aceasta a Maiei Sandu și a PAS se explică prin aceea că s-au investit sume uriașe de bani în ea și partidul ei, în schimbul ocupării unor funcții de răspundere în Stat, pentru a executa comenzile finanțatorilor de după cortina Corectitudinii Politice occidentale.

Dacă pînă și cei mai redutabili analiști români care au susținut-o în alegerile prezidențiale au ajuns să-i condamne fanatismul dăunător întregii Țării și să-i prezică decesul politic iminent…!