Sa mori de ris: ”Jale mare” la Casa Alba dupa ce Kremlinul ”i-a sanctionat” pe Biden si alti oficiali, care nu mai pot merge in Rusia

Sancţiunile Rusiei împotriva oficialilor americani de top nu îi vor afecta în mod semnificativ pe americani, a spus purtătoarea de cuvînt a Casei Albe, Jen Psaki.

Psaki a glumit despre includerea Preşedintelui american Joe Biden în lista de sancţiuni a Rusiei. Vorbind la un briefing, la Washington, Psaki a subliniat că sancţiunile Rusiei nu vor afecta în mod semnificativ planurile americanilor.

"Nu voi surprinde pe nimeni că nici unul dintre noi nu plănuieşte excursii turistice în Rusia, nimeni nu are conturi bancare în Rusia pe care nu le vom putea accesa, aşa că vom merge mai departe", a spus Psaki

Ea a glumit, de asemenea, că declaraţia de sancţiuni a Rusiei nu îl menţiona pe „Preşedintele Biden Jr.”: „Poate că au impus sancţiuni tatălui său. Dumnezeu să-i odihnească sufletul”.

Pe 15 Martie, Kremlinul, ca răspuns la sancţiunile SUA, i-a interzis Preşedintelui american Joe Biden şi altor 12 oficiali americani să intre în Rusia (secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken; şeful Pentagonului, Lloyd Austin; asistentul pentru securitate naţională al Preşedintelui, Jake Sullivan; directorul CIA, William Burns; preşedintele şefilor de stat major comun, Mark Milley; secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki; asistentul adjunct al Preşedintelui pentru securitate naţională, Duleep Singh; directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională, Samantha Power; Hunter Biden, fiul Preşedintelui SUA; fostul secretar de stat al SUA şi fostul candidat la Preşedinţie Hillary Clinton; primul secretar adjunct al Trezoreriei SUA, Adewail Adeyemo; preşedinta Consiliului de Administraţie al Băncii Export-Import, Reta Joe Lewis). 

Ministerul de Externe rus a subliniat că, în viitorul apropiat, Moscova va anunţa extinderea listei persoanelor cărora le este interzisă intrarea în Rusia, inclusiv unor înalţi oficiali americani. Sancţiunile împotriva Rusiei au fost impuse după începerea războiului deschis al Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 Februarie. Restricţiile au vizat circulaţia monedei, obligaţiile de plată, sancţiunile împotriva băncilor ruseşti şi aşa mai departe. Separat, o serie de giganţi ai tehnologiei şi-au anunţat retragerea de pe piaţa rusă.

Analiştii prevăd un default pentru economia rusă în luna Aprilie a acestui an.

Informaţiile occidentale subliniază, de asemenea, că Putin rămîne fără resurse pentru a lupta împotriva Ucrainei, deoarece Moscova se bazase anterior pe blitzkrieg-ul Ucrainei.