RĂZBOIUL DE LÎNGĂ NOI

Sîntem în ziua cu numărul 457 a războiului din Ucraina. Cel puțin o persoană a murit și 15 au fost rănite în urma unui atac cu rachetă asupra unei clinici din Dnipro. Peste noapte, Rusia a lansat cel de-al 13-lea atac aerian de luna aceasta asupra Kievului. Toate rachetele au fost doborîte, au transmis autoritățile ucrainene. Mai multe resturi s-au prăbușit peste clădirile din capitală, dar nu au fost raportate victime. Explozii au fost și în orașul rusesc Krasnodar, unde localnicii spun că au auzit zgomot de drone la primele ore ale dimineții.

 

Un mort și 15 răniți după ce o rachetă rusească a lovit o clinică din Dnipro

O persoană a murit și 15 sînt rănite în urma unui atac cu rachetă care a lovit o clinică din Dnipro, a anunțat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Atacul a avut loc vineri dimineață, iar printre răniți se numără și doi copii, spun autoritățile locale.

"Teroriștii ruși confirmă din nou statutul lor de luptători împotriva a tot ceea ce este uman și onest. Un atac cu rachetă asupra unei clinici din Dnipro. Deocamdată știm că o persoană a fost ucisă și 15 rănite. Dărîmăturile sînt înlăturate și victimele sînt salvate. Toate serviciile sînt implicate. Condoleanțele mele familiei persoanei decedate. Trebuie să-i înfrîngem irevocabil pe acești inumani și cît mai rapid posibil. Pentru că timpul care trece înseamnă vieți. Pentru că oamenii sînt cel mai prețios bun al Ucrainei", a declarat Volodimir Zelenski.

Orașul Dnipro a fost bombardat și peste noapte. Guvernatorul regiunii spune că printre răniți se numără și doi copii de trei și șase ani.

"Doi copii se numără printre răniții din Dnipro. Băieți de trei și șase ani. Ambii sînt spitalizați. Doctorii spun că rănile sînt moderate. Au fost spitalizați, de asemenea, 11 adulți. Doi sînt în stare gravă", a transmis guvernatorul.

 

Al 13-lea atac cu rachete asupra Kievului de la începutul lunii

Capitala Ucrainei a fost atacată din nou cu rachete, în noaptea de joi spre vineri, au anunțat autoritățile locale. Este cel de-al 13-lea atac de la începutul acestei luni, potrivit The Guardian.

Șeful Administrației Militare a Kievului, Serghei Popko, a transmis că au fost folosite rachete balistice lansate de pe bombardiere Tupolev din zona Mării Caspice. Toate au fost interceptate și doborîte.

Încă nu se știe dacă au fost victime. Fragmente ale rachetelor s-au prăbușit peste un mall, o locuință și mai multe mașini parcate, au transmis autoritățile locale.

Rusia a lansat, în ultimele săptămîni, o serie de atacuri cu rachete și drone asupra Ucrainei, aparent în încercarea de a epuiza apărarea antiaeriană ucraineană în contextul anticipatei contraofensive.

 

Explozii în orașul rusesc Krasnodar

Mai multe explozii au avut loc în centrul orașului Krasnodar, în sudul Rusiei, în dimineața zilei de vineri, a raportat canalul localt de Telegram "Baza", scrie Kiev Independent.

Într-o filmare de amator poate fi văzut un incendiu, iar la scurt timp flama unei noi explozii, în jurul orei 4 dimineața.

Potrivit "Baza", apărarea antiaeriană a orașului a fost activată, iar mai mulți localnici au spus că au auzit zgomot de drone.

Exploziile au fost confirmate de autoritățile din Krasnodar, într-un comunicat care precizează că nu au fost victime, potrivit Pravda.com.ua.

Tot în zona Krasnodar a avut loc o explozie la o rafinărie, pe 5 mai, cînd martorii au spus că a fost vorba de un atac cu dronă.

Sursa: digi24.ro