RYSZARD CZARNECKI: MERKEL SI HOLLANDE AU SACRIFICAT UCRAINA IN INTERESUL PROPRIILOR TARI

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande au sacrificat Ucraina pentru interesele economice ale ţărilor lor, la negocierile de la Minsk cu privire la soluţionarea conflictului din Donbas, a declarat joi vicepreşedintele Parlamentului European, Ryszard Czarnecki, într-un interviu pentru agenţia de presă Unian.

'Fără ca Uniunea Europeană să participe la negocieri, Merkel şi Hollande au sacrificat Ucraina, apărînd interesele economice ale statelor lor', consideră acesta, adăugînd că 'pacea negociată la Minsk îi convine mai mult Moscovei decît Kievului'.

'Aceasta nu este o victorie a Ucrainei. Cred că astăzi e bucurie la Moscova şi nu la Kiev', a remarcat vicepreşedintele PE.

În opinia sa, oficialii de rang înalt de la Kiev 'încearcă să păstreze o mină bună într-un joc prost'. El a spus că unele ţări europene 'îşi doresc pacea cu orice preţ' şi au reuşit să realizeze aceasta, fără a nominaliza concret vreo ţară.

Oficialul polonez şi-a exprimat convingerea că rebelii proruşi, sprijiniţi de Moscova, nu se vor opri la cele obţinute şi mai devreme sau mai tîrziu vor continua să avanseze.

Sursa: Agerpres