RUSOFILII MOLDOVENI, UE ȘI NATO

Inamici ai Statului și ai moldovenilor și trădători ai viitorului liber

Autor: Mihai CONȚIU

Din clipa în care Republica Moldova a primit statutul de Țară candidată la aderare la UE, războiul hibrid declanșat de către Rusia împotriva Statului moldovenesc s-a intensificat extrem de primejdios prin multiplele lui dimensiuni. Aici ne referim la atacuri cu argumente mincinoase și nerușinate la adresa UE și NATO care susțin calea proeuropeană a Țării, finanțarea ilegală de către ruși și Șor a protestelor de tot felul, ”pericolul” colaborării cu NATO și perspectiva virtuală de aderare la această Alianță, ”pierderea independenței Țării prin aderarea la UE”, poziționarea ”ostilă, dușmănoasă” a Republicii Moldova față de Rusia, ”pagubele economice naționale uriașe” produse prin părăsirea CSI și a Uniunii Euro-asiatice și tot felul de alte ”argumente” halucinante demne de observații clinice psihiatrice. Toate minciunile și agresiunile criminale rusești împotriva altor State sunt proclamate de către acești rusofili moldoveni inamici ai Statului drept ”adevăruri”.

Primii care și-au asumat cel mai vocal aceste ”adevăruri rusești” au fost și sunt comuniștii și socialiștii. Mai nou, imediat după fuga lui din Țară, a devenit tot mai activ, agresiv și periculos Ilan Șor, secondat de Marina Tauber, Irina Vlah, Evghenia Guțul, bașcana Găgăuziei, și restul trădătorilor viitorului Țării din solda lui Șor și a rușilor.

La mijlocul săptămînii trecute, banditul penal Șor a vizitat liber ”Centrala de la Moscova” spre a pune la cale noi strategii războinice împotriva Republicii Moldova. În ”cadrul oficial, politic și de ochii lumii” al unei întrevederi cu președintele Comitetului pentru relațiile cu CSI din Duma de Stat a Rusiei Leonid Kalașnikov, acest mafiot a declarat:

“Unul dintre principalele avantaje ale vectorului euro-asiatic pentru Moldova este că nu necesită aderarea la alianțe geopolitice, coaliții împotriva cuiva. Eurasianismul este despre dezvoltare, economie, afaceri, tehnologie, producție, nu despre război și sancțiuni”. Potrivit penalului Șor, singura cale de supraviețuire a Republicii Moldova ca Stat "este apropierea de partenerii adevărați – Rusia, Uniunea Euro-asiatică și CSI"; ”Cursul de integrare europeană este calea spre sărăcie, război și pierderea statalității"; "Rusia este cu noi și apreciază lupta noastră, este gata să ajute, la fel cum a făcut de sute de ani".

Observați că mafiotul are neobrăzarea să spună că vectorul euro-asiatic, pro-rusesc al Moldovei ”nu necesită aderarea la alianțe geopolitice, coaliții împotriva cuiva”. Irina Vlah îl completează și ea spunînd că ”aderarea consecventă la statutul de neutralitate înseamnă că nu ne implicăm în conflictele militare”. 

Ei fac aceste afirmații mincinoase în contextul real în care tocmai acest ”vector rusesc” este o ”alianță” geopolitică agresivă, dominată de Rusia care a invadat Ucraina și a declarat război întregului Occident democratic și civilizat. Americanii, care domină NATO ca număr de soldați și contribuții financiare și de armament, nu au trimis niciodată, cu prioritate numerică și drept carne de tun, soldați ai Statelor membre în războaie de agresiune, de cucerire a unor Țări libere și democrate. NATO are drept prioritate eliberarea unor Țări, nu cucerirea lor.

Rusia sovietică, însă, i-a protejat, cu precădere, pe etnicii ruși și a trimis, cu prioritate, în Afganistan sau la centrala avariată de la Cernobîl soldați și civili din Moldova, Ucraina și restul republicilor unionale, sub comandament exclusiv rusesc. La fel și acum, în războiul criminal de invadare a Ucrainei, Kremlinul trimite pe front cu forța și cu prioritate numerică recruți din republicile și minoritățile naționale din componența Rusiei. Dacă ar putea, Putin ar ordona ca întregul CSI și toată Uniunea Euro-asiatică, inclusiv Republica Moldova, să participe cu soldați la războiul lui personal declanșat împotriva Ucrainei și Occidentului. Alianța cu Rusia înseamnă o alianță cu un Stat criminal care comite genocide și crime împotriva umanității la scară mondială.

”Cursul de integrare europeană este calea spre sărăcie, război și pierderea statalității", proclamă Șor. Spune asta prin sfidarea realității că Republica Moldova este cea mai săracă Țară din Europa datorită moștenirii sovietice primitive și a corupției ruso-moldovenești. Începînd cu anul 2009, dar, de fapt, mai concret, din 1995, Republica Moldova rezistă ca stat democratic și relativ liber datorită UE, în primul rînd, și SUA. Ca să se impună ca Stat protector, prietenos și generos, Rusia nu a oferit Moldovei nici un capăt de ață începînd cu 1990. UE și SUA au ajutat această Țară din belșug tocmai spre a-și afirma independența.

Șor vorbește despre ”pierderea statalității prin aderarea la UE”, iar penibila și agresiva Vlah are tupeul să invoce ”neutralitatea”. Care pierdere a statalității și despre ce fel de neutralitate vorbesc acești inamici (auto)declarați ai Statului, în condițiile în care Rusia neagă, prin acțiuni concrete, statalitatea și neutralitatea Republicii Moldova prin menținerea armamentului și a trupelor rusești de ocupație din Transnistria?

"Rusia este cu noi și apreciază lupta noastră, este gata să ajute, la fel cum a făcut de sute de ani", mai spune Șor. De sute de ani, Rusia a fost permanent un agresor al Moldovei și moldovenilor, ”ajutîndu-i”, prin deportări criminale, să populeze și ostila Siberie. A accepta ”ajutorul Rusiei”, așa cum îl înțelege Kremlinul, ar echivala cu admiterea de către moldoveni a faptului că este o normalitate ca un tată să-și violeze o fiică și s-o ucidă, ca un fiu să-și violeze mama și s-o tortureze, iar crimele și jafurile să fie politică de Stat!

Rusia este gata să ajute Republica Moldova să se întoarcă într-un alt Ev Mediu primitiv și sîngeros pentru că altă civilizație nu-i capabilă să exporte!