RUSIA SUSTINE CA VA CONTINUA LOVITURILE IN SIRIA PE TOT PARCURSUL OFENSIVEI FORTELOR LUI ASSAD

Armata rusă va continua atacurile aeriene în Siria pe întreaga durată a ofensivei forţelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad, a indicat vineri Kremlinul, citat de AFP.

«Această operaţiune are ca scop de a oferi sprijin forţelor guvernamentale siriene. Ea va continua pe tot parcursul ofensivei forţelor siriene», a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al preşedintelui Vladimir Putin, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Armata siriană a lansat o ofensivă majoră cu sprijinul Hezbollahului libanez şi al aviaţiei ruse pentru a prelua controlul asupra teritoriilor cucerite în ultimele luni de grupările rebele şi organizaţia Statul Islamic (SI).

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că loviturile aviaţiei ruse în Siria merită o «foarte bună apreciere», în timp ce ministrul său al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat o intensificare a operaţiunilor aeriene, care vor fi «sincronizate cu operaţiunile terestre» ale forţelor guvernamentale siriene.

Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, afirmă că avioanele sale nu vizează decît poziţiile Statului Islamic şi ale «teroriştilor», dar Turcia şi aliaţii săi occidentali acuză Moscova că şi-a concentrat atacurile asupra forţelor siriene moderate.

SUA se află, la rîndul lor, la conducerea unei coaliţii formate din 60 de ţări, care desfăşoară de un an lovituri aeriene zilnice împotriva Statului Islamic în Siria şi în Irakul vecin, dar nu a reuşit să învingă gruparea jihadistă.

Sursa: Agerpres