RUSIA NU ARE CAPACITATEA SĂ LANSEZE O OFENSIVĂ MAJORĂ DE SUCCES ÎN VIITORUL APROPIAT

NATO consideră, pe baza informațiilor obținute, că este puțin probabil ca Rusia să lanseze o ofensivă pe scară largă în viitorul apropiat, relatează European Pravda citînd un oficial NATO care a vorbit sub condiția anonimatului, potrivit Sky News.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski avertiza, în luna februarie, că armata lui Putin plănuiește o ofensivă în primăvară sau la începutul verii.

Institutul pentru Studierea Războiului a declarat în menționat în raporul său publicat pe 1 aprilie că Rusia ar putea lansa o viitoare ofensivă asupra părții de vest a regiunii Donețk, lîngă Avdiivka, un oraș cheie din prima linie capturat de Rusia în februarie.

Forțele ruse au un „avantaj cantitativ semnificativ” în ceea ce privește armele și personalul, dar „le lipsesc muniția și unitățile manevrabile necesare pentru o ofensivă majoră de succes”, a declarat oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, pentru European Pravda.

Oficialul a spus, de asemenea, că unitățile ruse de pe linia frontului sînt „insuficiente și fără experiență”.

Mai mult, ei primesc ordine „motivate politic” care corespund „obiectivelor nerealiste” pe cîmpul de luptă, a spus el.

Drept urmare, Moscova „este puțin probabil să poată desfășura vreo ofensivă semnificativă fără o mobilizare suplimentară pe scară largă”.

Sursa: digi24.ro