RUSIA CONTINUĂ SĂ TERORIZEZE UCRAINA

Administraţia militară a Kievului a anunțat joi că apărarea antiaeriană a capitalei ucrainene a respins integral un nou atac „masiv” cu drone ruseşti asupra oraşului, al 12-lea în luna mai. Ucrainenii susțin că au distrus nu mai puțin de 36 de drone Shahed.

Moscova „continuă să terorizeze Ucraina” cu atacurile sale nocturne şi a lansat 36 de drone, a acuzat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram. „Niciuna dintre ele nu şi-a atins ţinta”, a dat el asigurări, mulţumind apărării antiaeriene a ţării.

Forţele Ariene ucrainene au anunţat la rîndul lor că dronele de fabricaţie iraniană şi de tip Shahed 136/131 au fost lansate dinspre nord şi sud.

„Fără îndoială, inamicul viza infrastructuri esenţiale şi situri militare în sudul ţării”, au informat Forţele Aeriene ale Ucrainei pe Telegram.

De la începutul lui mai, Rusia şi-a intensificat atacurile nocturne cu rachete şi drone împotriva Ucrainei.

Ea a folosit de două ori rachete hipersonice Kinjal, mai greu de interceptat. Kievul a declarat că le-a doborît cu ajutorul sistemului american de apărare aeriană Patriot, o premieră de la declanşarea invaziei ruse, în februarie 2022.

Sursa: digi24.ro