RUSIA A ATACAT KIEVUL ȘI ALTE ORAȘE CU 26 DE RACHETE

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete împotriva mai multor regiuni ucrainene în primele ore ale dimineții de joi, rănind cel puțin nouă persoane.

Forțele ruse au lansat 26 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, dintre care 13 au fost doborîte de apărarea aeriană, au anunţat forțele ucrainene, citate de The Kyiv Independent.

Rusia a folosit rachete de croazieră Kh-101/Kh-555/Kh-55 lansate din aer, rachete balistice Iskander-M/KN-23, rachete de croazieră Kalibr lansate de pe mare, rachete Kh-59 ghidate din aer și rachete antiaeriene ghidate S-300, potrivit Forțelor Aeriene.

Atacul a lovit o instalație de infrastructură din Zaporojie, provocînd rănirea a patru persoane, potrivit datelor preliminare citate de primarul interimar Anatolii Kurtiev.

Mai multe clădiri de apartamente, o instituție de învățămînt și un magazin au fost, de asemenea, avariate în atacul din Zaporojie.

În orașul Liov, situat în vestul țării, rachetele rusești au lovit o instalație de infrastructură, în timp ce unda exploziei a avariat clădiri de apartamente din apropiere, două școli și o grădiniță, a anunțat primarul din Liov. Trei persoane au fost rănite și au primit asistență medicală.

Rusia a vizat şi Kievul, unde apărarea aeriană a doborît toate rachetele, potrivit oficialilor locali. Nu au fost raportate victime.

Rămășițe ale rachetelor doborîte au căzut în două așezări din regiunea Kiev, avariind mai multe case și anexe, a declarat guvernatorul Ruslan Kravchenko.

Apărarea antiaeriană din vestul regiunii Ivano-Frankisvk a doborît rachete rusești în timpul atacului de dimineață, iar rămășițele care au căzut au provocat un incendiu, potrivit guvernatorului regional Svitlana Onyshchchuk.

Au existat „pagube semnificative” în regiune, dar nu s-au înregistrat victime, a declarat Onyshchchuk.

Sursa: libertatea.ro