RUȘII AU ATACAT KIEVUL CU RACHETE KINJAL

Mai multe explozii au fost auzite joi dimineaţă în centrul capitalei Kiev după o alertă aeriană de rachete şi drone lansate de Rusia. Cel puțin 13 persoane au fost rănite în atac, printre ele fiind și un copil. 

Forțele aeriene au raportat că forțele ruse au lansat rachete balistice Kinjal asupra Kievului. De asemenea, armata a avertizat asupra amenințărilor cu rachete în toată țara, scrie Kiev Independent.

În jur de zece explozii puternice s-au auzit începînd cu ora 05:00 (03:00 GMT), precum şi tiruri ale apărării antiaeriene.

Ucrainenii spun că apărarea antiaeriană a doborît toate cele 31 de rachete lansate asupra Kievului. Totuși resturile care au căzut peste cartiere au rănit 13 oameni, între care și o fetiță de 11 ani.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a scris într-un mesaj pe Telegram că resturi de rachete au căzut în anumite cartiere ale capitalei, în special asupra unei "clădiri rezidenţiale", menţionînd că sînt şi "maşini în flăcări".

În atac au fost afectate blocuri, o grădiniță, un centru de afaceri, drumuri și mașini. Serviciile de urgență intervi și evaluează pagubele. 

Ultimele atacuri importante ale Rusiei asupra capitalei Ucrainei au avut loc la sfîrşitul lunii ianuarie.

Sursa: digi24.ro