Regimul mafiot al lui Plahotniuc e in agonie – Uniunea Europeana recunoaste noile autoritati alese de la Chisinau

Uniunea Europeană a declarat, fără echivoc, că recunoaște noile autorități alese de la Chișinău - majoritatea parlamentară PSRM-PAS-PPDA și Guvernul Maia Sandu, votate legal în ziua de 8 Iunie 2019. Astfel, Uniunea Europeană a difuzat un comunicat prin care declară că ia act de deciziile luate de Parlamentul Republicii Moldova în ziua de  8 Iunie 2019, inclusiv de formarea noii coaliții de  guvernare. Anunțul a fost făcut de comisarii europeni Federica Mogherini și Johannes Hahn.

”Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu Guvernul democratic și legitim pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul nostru de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămînă pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rînd, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, subliniază oficialii europeni în comunicatul emis.

Totodată, Uniunea Europeană face apel la calm și reținere. ”Avînd în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri (8 Iulie; n. red) de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămînă cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”.

 

Virginia Filip 09.06.2019 - 18:21

Sa speram ca toti isi vor face treaba in aceasta coalitie, nu numai ACUM. Iar pentru Maia Sandu, acesta este momentul cel mai bun sa marseze pentru integrarea in UE.