Realitatea internationala pe scurt (19 Iulie 2018)

Atrocităţile criminale ale lumii în care trăim: Anti-natalismul, curentul care "va salva planeta”

Noua ordine mondială se bazează acum pe distrugerea valorilor creștine, iar marxismul cultural a devenit moda dominantă. Un avertisment lansat de un fost ministru spaniol, care sublinia faptul că lumea de azi este stăpînită de o cultură a morții (prin avorturi, legalizarea eutanasiei, dominația ideologiei de gen și legilor LGBTI) pare să se adeverească: este vorba de pierderea profundă a semnificației vieții și de ofensiva agresivă așa numitului „anti-natalism”. 

Un articol pe acest subiect, privind ultimul răcnet în materie de ideologie neo-marxistă, Anti-Natalismul, este publicat de EVZ. Gwynn Mackellen este consultantă în reciclare. Avea 26 de ani cînd s-a sterilizat: „Din motive de protecție a mediului am știut dintotdeauna că nu vreau să am copii”. Cercetătorii suedezi de la Universitatea din Lund au ajuns în 2017 la o concluzie halucinantă: cea mai eficientă măsură anti-poluare este să ai mai puțini copii. Potrivit unui studiu din Iulie 2017 publicat în Environmental Research Letters, orice copil nenăscut ar echivala cu o reducere a poluării de 58,6 tone de bioxid de carbon pe an. Aiuritoarea cifră este rezultatul unui calcul complicat, în care se face o estimare a emisiilor poluante pe care un individ le produce într-o viață la care se adaugă cele ale tuturor descendenților săi, suma fiind ponderată cu gradul de rudenie și cu durata medie de viață. Potrivit savanților de la Lund, în comparație cu catastrofa ecologică de care se face vinovat un copil, poluarea unui automobil este floare la ureche: doar 2,4 tone de CO2 anual.

Studiul universitarilor suedezi i-a adus la frenezie pe toți ecologiștii, disperați că mersul lor pe bicicletă nu salvează planeta. Așa a apărut anti-natalismul: o mișcare filosofică bazată pe principiul că este o cruzime să aduci pe lume ființe umane, doar pentru a le condamna să sufere și să provoace suferință altora, într-o lume din ce în ce mai puțin propice vieții. Articolul integral poate fi citit AICI.

Marea Britanie: Un susţinător al Stat Islamic, găsit vinovat că a vrut să o decapiteze pe Theresa May

Un susţinător al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost găsit vinovat de faptul că a vrut să o decapiteze pe şefa Guvernului britanic Theresa May, într-un atentat sinucigaş, de către Tribunalul Penal Old Bailey de la Londra, relatează AFP, potrivit news.ro. Naa’imur Zakariyah Rahman, în vîrstă de 20 de ani, arestat în Noiembrie, voia astfel ”să facă titlurile”, ducîndu-se la numărul 10, pe Downing Street, reşedinţa prim-ministrului, într-un moment în care May s-ar fi adresat presei, în afara clădirii, potrivit acuzării.

Tînărul, originar din Birmingham (centru), a fost încurajat în planul său de către un unchi, care a intrat în SI în Siria. ”Înainte să fie împiedicat prin arestarea sa, el credea că mai avea doar cîteva zile pînă să-şi atingă obiectivul, care era, nici mai mult, nici mai puţin, de a comite un atentat sinucigaş la Downing Street”, a declarat procurorul Mark Heuwood. Rahman şi-a dezvăluit planurile într-o conversaţie, pe mesageria Telegram, cu un agent din cadrul serviciilor de securitate care s-a drept un membru SI. ”Vreau să încerc să o ucid pe Theresa May”, i-a scris el. După ce a făcut cercetări la faţa locului şi a descoperit amplasamentul controalelor de securitate, el i-a spus altui agent, de Poliţie, care acţiona sub acoperire, că intenţiona să fugă ”un sprint de zece secunde” pînă la uşă, cu intenţia de a-i ”smulge capul” premierului May. El i-a cerut poliţistului să-i procure o centură de explozivi şi o sabie. Naa’imur Zakariyah Rahman a fost arestat în Noiembrie 2017 de către agenţi care pretindeau că voiau să-i dea o pungă plină cu explozivi.

Slovacia a extrădat către Rusia un solicitant de azil, în pofida protestelor unor organizaţii pentru drepturile omului

Autorităţile din Slovacia au extrădat către Rusia un solicitant de azil din Republica Inguşetia din Caucazul rus, a anunţat Ministerul slovac al Justiţiei, transmite Reuters. Mai multe organizaţii de apărare a drepturilor omului au protestat împotriva deciziei, care vine după ce în Iunie Comisia ONU pentru drepturile omului a interzis Slovaciei să-l extrădeze pe Aslan Iandiev, căutat de autorităţile ruse pentru implicarea sa într-o serie de atacuri cu bombă, potrivit agerpres.

Iandiev se afla în custodia autorităţilor slovace din 2011. Rusia a emis pe numele său un mandat de arestare pentru implicare în atacuri cu bombă produse în Vladikavkaz, a precizat într-un comunicat serviciul federal de securitate rus FSB. Iniţial, el ceruse azil în Slovacia în 2008, sub un nume fals, declarînd că a fost torturat pentru a mărturisi fapte legate de terorism, potrivit avocatului său Lukas Opett. Acesta a mai spus că procedura de azil încă nu a fost încheiată conform prevederilor legale, ceea ce înseamnă că extrădarea este ilegală. Avocatul lui Iandiev a adăugat că nu şi-a mai putut contacta clientul de Vinerea trecută şi că nu a fost informat oficial în legătură cu extrădarea.

Ministerul slovac al Justiţiei a explicat, la rîndul său, că extrădarea a avut loc Marţi, cu o zi înainte să expire perioada de 60 de zile de la aprobarea ei. „Dacă Slovacia nu l-ar fi extrădat Marţi pe Iandiev, ar fi trebuit să-l elibereze din închisoare, ceea ce ar fi creat un risc de securitate avînd în vedere că este căutat pentru acuzaţii de terorism în Rusia”, a argumentat Ministerul.

Liga Drepturilor Omului din Bratislava şi Amnesty International Slovacia au protestat împotriva extrădării, care a încălcat, afirmă organizaţiile, o decizie preliminară din Iunie a Comisiei ONU pentru drepturile omului de a interzice Slovaciei să pună în aplicare această măsură. „Iandiev este expus riscului de a fi torturat şi supus altor tratamente abuzive în Rusia”, a denunţat Amnesty International Slovacia. Ministerul slovac al Justiţiei şi-a bazat în schimb decizia pe o hotărîre din Mai a Curţii Europene pentru Drepturile Omului, care a refuzat să ceară interzicerea extrădării lui Iandiev. Rusia a dat asigurări că va informa Slovacia în legătură cu locul unde se află Iandiev şi că îi va permite acestuia să se întîlnească cu reprezentanţi ai Ambasadei slovace.

Organizaţiile mafiote italiene folosesc Germania pentru spălarea banilor și contrabanda cu droguri şi arme

Organizaţiile mafiote italiene folosesc Germania pentru contrabandă cu droguri şi arme, spălare de bani şi extorcare de fonduri, relevă raportul semestrial al Direcţiei de investigaţii antimafia din Italia (DIA), informează DPA, potrivit agerpres. Documentul, care analizează perioada Iulie-Decembrie 2017, arată că cea mai activă organizaţie este mafia calabreză, ‘Ndrangheta, prezentă în landurile Renania de Nord-Westfalia, Baden-Wurttemberg, Hesse, Bavaria, Turingia şi Saxonia şi în oraşul-stat Hamburg.

 ‘Ndrangheta reciclează bani prin investiţii în afaceri imobiliare, în sectorul financiar şi în comerţul cu amănuntul şi trafichează droguri prin portul Hamburg. De asemenea, mafia siciliană, Cosa Nostra, reinvesteşte în Germania cîştigurile ilicite şi este implicată în traficul de droguri, arme şi mărfuri ilegale. Membri ai mafiei siciliene daţi în urmărire se ascund în landuri din Sudul şi Vestul Germaniei, precum Baden-Wurttemberg, Bavaria şi Renania de Nord-Westfalia. Camorra, organizaţia de criminalitate organizată apărută în zona oraşului Napoli, este prezentă în oraşele germane Berlin, Hamburg, Dortmund şi Frankfurt, fiind implicată în comerţul cu bunuri contrafăcute, trafic de droguri şi contrabandă cu ţigări. În fine, a patra mare organizaţie mafiotă italiană, Sacra Corona Unita, creată în regiunea italiană Puglia, este activă în landurile Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Baden-Wurttemberg, Bavaria şi Hesse.

Trump, un nou atac la adresa NATO: Oamenii mici și agresivi din Muntenegru pot declanşa un al treilea război mondial

Preşedintele american Donald Trump a atacat din nou NATO, întrebîndu-se dacă pactul apărării reciproce în cadrul Alianţei Nord-Atlantice le-ar permite ”micilor şi agresivilor” muntenegreni să pornească ”al treilea război mondial”, relatează The Associated Press, conform news.ro. Trump a făcut aceste declaraţii într-un interviu  acordat lui Tucker Carlson de la Fox News. Acest interviu a fost realizat după summitul cu Vladimir Putin la Helsinki. Carlson l-a întrebat pe Trump, în timp ce discutau despre NATO, de ce ar trebui ca fiul său să apere Muntenegrul în cazul în care este atacat.

Aderarea Muntenegrului la NATO, în 2017, a înfuriat Rusia, iar relaţiile între cele două ţări sunt glaciale. Comandantul suprem al forţelor americane i-a răspuns că a pus şi el aceeaşi întrebare. Muntenegrul ”poate deveni agresiv şi, felicitări, ai intrat în al treilea război mondial”. a declarat Trump. Locatarul Casei Albe este un vechi şi dur critic al Alianţei Nord-Atlantice. Însă un scenariu în care tensiuni cu privire la Muntenegru să declanşeze un război nuclear este improbabil, comentează AP.

Cipru: Cel puțin 16 morți după scufundarea unei nave cu imigranţi

Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte aproximativ 30 sunt date dispărute după ce o ambarcaţiune care transporta imigranţi s-a scufundat Miercuri în apropierea Insulei Cipru, informează agenţia turcă de presă Anadolu, citat de site-ul cotidianului Le Figaro, conform mediafax. Alţi aproximativ 100 de imigranţi au fost salvaţi în urma naufragiului. Ambarcaţiunea care transporta în mod neautorizat imigranţi extra-comunitari s-a scufundat în largul coastelor de Nord ale Insulei Cipru. În Nordul insulei se află teritoriul Republicii Turce a Ciprului de Nord, entitate nerecunoscută internaţional. În Sudul insulei este Republica Cipru, membră a Uniunii Europene.

Macron: Uniunea Europeană funcționează prost cu 28 de state membre

Uniunea Europeana funcţionează prost cu 28 de state membre, a spus Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Înainte de extindere, este nevoie de o reformă, a completat acesta. Emmanuel Macron a făcut declaraţiile în timpul unei conferinţe de presă comune cu Preşedintele Serbiei - ţară care aspiră să adere la blocul comunitar. „Nu am face nimănui vreun serviciu dacă am lua în considerare ca o Uniune Europeană care deja funcţionează prost să fie constant extinsă fără a schimba regulile deloc”, a precizat Preşedintele Franţei.Alături de Serbia, demersuri pentru începerea aderării al UE au mai făcut Muntenegru, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia şi Kosovo.

Uniunea Europeană trebuie să se reformeze înainte de a se putea extinde, a declarat Preşedintele francez Emmanuel Macron. Întrebat dacă Serbia poate adera la UE pînă în 2025, cum a sugerat blocul comunitar în Februarie, Macron a spus că speră că reformele pot fi efectuate pînă atunci, relatează Agerpres. „Dar nu am face nimănui vreun serviciu dacă am lua în considerare ca o Uniune Europeană care deja funcţionează prost să fie constant extinsă fără a schimba regulile deloc”, a afirmat Macron. „Pot să vă spun că, cu 28 de state membre, Uniunea Europeană funcţionează prost”, a mai spus Macron, argumentînd că s-a lucrat prea mult la o bază interguvernamentală şi că este prea uşor pentru membrii reticenţi să blocheze progresul. „Uniunea Europeană trebuie să se reformeze înainte de a propune o extindere pentru a include pe oricine altcineva”, a conchis Macron.

Vucici a spus că ţara sa sprijină planul de reformare a UE al lui Macron. Serbia nu ar putea oricum să adere fără a realiza progresul necesar în reformele interne, inclusiv în domeniul statului de drept şi al sistemului judiciar, a adăugat el. De asemenea, ţara sa va trebui să rezolve problema relaţiilor cu fosta provincie Kosovo, pe care majoritatea statelor membre UE au recunoscut-o drept un stat independent, a mai spus Vucici.

De la alegerea sa, la jumătatea anului 2017, Preşedintele francez face presiuni pentru o mai mare integrare a zonei euro, inclusiv cu un buget şi un ministru de Finanţe propriu. În cadrul summitului european de luna trecută, s-au convenit unele măsuri pentru a întări zona euro în eventualitatea unor viitoare crize, dar nu s-a discutat în detaliu un plan de buget, potrivit preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Peste 130.000 de români deţin permis de armă. Numărul e în creştere

Peste 130.000 de români deţin permis de armă, iar numărul lor e în creștere. În 2017 au fost eliberate cu peste 10% mai multe permise de armă comparativ cu anul 2016. Toți cei interesați trebuie să știe însă că trebuie să treacă de testarea psihologică şi fizică şi să participe la 80 de ore de cursuri de instruire, la o şcoală autorizată. Unii însă nu parcurg etapele prevăzute de lege şi deţin ilegal arme. Toţi se pot alege cu dosar penal şi riscă să ajungă la închisoare.

Andrei Boborodea este pasionat de arme de foc şi are două neletale. E nemulţumit că regulile pentru reînnoirea permisului s-au înăsprit în ultimul an. Andrei Boborodea: "Am două arme. Posed un permis de arme neletale, un pistol cu gaz şi unul cu bile de cauciuc şi acum particip la un curs de reînnoire a vizei. De-a lungul timpului s-a mai complicat procedura."

Psihologii spun că teama pentru ei şi familie îi determină pe mulţi să îşi ia permisul de port-armă. Jeni Chiriac, psiholog: „Putem vorbi despre nevoia de siguranţă plecînd de la anumite experienţe atît directe, cît şi indirecte. Nevoia omului de a deţine controlul asupra siguranţei şi sentimentului de securitate personală, cît şi familială”. Anul trecut, peste 5.600 de permise de armă au fost anulate de poliţişti şi peste 2.000, în primele 6 luni ale acestui an. În primele 6 luni ale acestui an au fost eliberate deja peste 2.500 de permise de armă.

Democraţii cer audierea traducătorului care a fost prezent la întîlnirea dintre Trump şi Putin 

Mai mulţi oficiali americani, în special cei din tabăra democraţilor, au solicitat audierea în Congresul SUA a traducătorului care a asistat la discuţia preşedinţilor Donald Trump şi Vladimir Putin, scrie Huffington Post. Mai mult, senatorul statului New Hampshire, Jeanne Shaheen, strînge semnături pe o declaraţie pe care o trimite preşedintelui comisiei pentru afaceri internaţionale a Senatului SUA, Bob Corker, în care se cere organizarea unei şedinţe în care să fie audiat traducătorul care l-a însoţit pe Donald Trump la întrevederea între patru ochi cu liderul de la Kremlin.

Purtătorul de cuvînt al lui Corker nu a specificat, deocamdată, dacă oficialul va susţine această iniţiativă. "Cer organizarea unei şedinţe cu participarea traducătorului american care a fost prezent la întîlnirea cu Putin, pentru a înţelege despre ce au discutat în regim închis. Acest traducător ar putea ajuta să înţelegem ce a spus Preşedintele SUA lui Putin şi ce i-a promis din numele nostru", a scris Shaheen pe contul său de Twitter. "Traducătorul lui Donald Trump trebuie să se prezinte în faţa Congresului şi să depună mărturii despre cele discutate în privat. Dacă republicanii într-adevăr sunt înfuriaţi, aşa cum spun, atunci chemaţi-l astăzi", a declarat Shaheen.