REAL MADRID SI WOLFSBURG, CA SI CALIFICATE IN SFERTURI

Real Madrid a luat o opţiune importantă, miercuri, pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după victoria obţinută pe "Olimpico", scor 2-0, în faţa Romei, în prima manşă a optimilor. Spaniolii au deschis scorul în minutul 57, prin Cristiano Ronaldo şi şi-au majorat avantajul prin Jese Rodriguez, în minutul 86. De 12 ani nu mai cîştigase Real la Roma.

Gent și Wolfsburg s-au ridicat la nivelul Champions League și au oferit un meci de poveste miercuri. După o oră de joc oaspeții aveau 3-0. Draxler (44, 54) și Kruse (60) au înscris pentru nemți, însă finalul de meci a fost de-a dreptul incendiar. Kums (80) și Coulibaly (89) au înscris pentru Gent și păstrează șanse mici de calificare mai departe.

 

Cristiano Ronaldo, lider autoritar în clasamentul golgheterilor

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, autorul primului gol al victoriei echipei sale, Real Madrid, în fața formației AS Roma (scor 2-0), miercuri seara, pe "Stadio Olimpico", este lider autoritar în clasamentul golgheterilor actualei ediții a Ligii Campionilor la fotbal.

Cu 12 goluri înscrise în acest sezon, starul lui Real Madrid îl devansează clar pe polonezul Robert Lewandowski, care a marcat de șapte ori în actuala ediție din Champions League pentru Bayern München, iar săptămîna viitoare va avea ocazia să o facă din nou, în meciul cu Juventus de la Torino, din prima manșă a optimilor de finală. Locul al treilea este ocupat de rusul Artiom Dziuba, jucătorul lui Zenit Sankt Petersburg, cu 6 reușite.

Cristiano Ronaldo conduce și în clasamentul all-time al marcatorilor din cea mai importantă competiție continentală intercluburi, cu un total de 89 goluri, cu nouă în plus față de marele său rival, argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona.

Clasamentul golgheterilor actualei ediții a Ligii Campionilor:

12 goluri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

7 goluri: Lewandowski (Bayern München)

6 goluri: Artiom Dziuba (Zenit Sankt Petersburg)

5 goluri: Chicharito Hernandez (Bayer Leverkusen), Giroud (Arsenal Londra), Thomas Müller (Bayern München), Suárez (FC Barcelona), Willian (Chelsea)

4 goluri: Benzema (Real Madrid), Griezmann (Atlético Madrid), Mehmedi (Bayer Leverkusen).

Clasamentul golgheterilor all time din Liga Campionilor (începînd din sezonul 1992-1993, fără tururile preliminare):

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 89

2. Lionel Messi (FC Barcelona) 80

3. Raul (+) 71

4. Ruud van Nistelrooy (+) 56

5. Thierry Henry (+) 50

6. Andrey Shevchenko (+) 48

7. Filippo Inzaghi (+) 46

8. Karim Benzema (Real Madrid) 46

9. Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) 46

10. Didier Drogba (+) 44

Jucătorii precedați de semnul (+) s-au retras din activitate sau nu mai evoluează în Europa.

Sursa: romaniansoccer.ro