R. MOLDOVA ŞI CANADA ÎŞI VOR ÎNTĂRI RELAŢIILE BILATERALE

Intensificarea relaţiilor bilaterale moldo-canadiene, deschiderea unei reprezentanţe diplomatice a Ottawei la Chişinău şi atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova au fost principalele teme de discuţii abordate de Prim-ministrul Iurie Leancă şi ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi la Guvern.

„Deschiderea unei ambasade a Canadei la Chişinău ar face mai uşoară viaţa moldovenilor care au emigrat în Canada, dar şi a rudelor rămase în Republica Moldova. De asemenea, acesta va fi un factor important în atragerea investiţiilor canadiene în economia Republicii Moldova”, a spus Iurie Leancă.

Prim-ministrul a discutat despre reformele aplicate în domeniul justiţiei, eforturile Guvernului de a diversifica sursele de energie electrică şi agenda europeană. Premierul a menţionat creşterea economică - de aproape nouă la sută - înregistrată pe parcursul anului 2013, măsurile luate în vederea atragerii investiţiilor şi creşterii exporturilor produselor moldoveneşti.

La rîndul său, John Baird a remarcat progresele înregistrate de ţara noastră pe parcursul ultimelor patru ani şi a menţionat că Ottawa sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministrul canadian a declarat că ţara sa va sprijini Republica Moldova, inclusiv prin direcţionarea investiţiilor în econimia ţării noastre.

John Baird este primul ministru al Afacerilor Externe al Canadei care a efectuat o vizită la Chişinău.

Comunicat al Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului R. Moldova