„PUTIN TREBUIE LUAT ÎN SERIOS”, AVERTIZEAZĂ DONALD TUSK DUPĂ DISCURSUL DICTATORULUI: „OCCIDENTUL SĂ SE TREZEASCĂ”

Nu există niciun dubiu că discursul lui Vladimir Putin despre faptul că Rusia se înarmează şi îşi pune economia în regim de război sînt adevărate, a declarat premierul guvernului polonez, Donald Tusk, referindu-se la discursul anual rostit, joi, de dictatorul de la Kremlin. El a spus că toate declaraţiile şi deciziile lui Putin ar trebui să fie luate drept intenţii reale ale acestuia, iar „cursa înarmării” pe care Rusia o impune lumii arată că Occidentul trebuie să se trezească.

„Nu doar retorica agresivă, ci deciziile anunţate de Putin - de a creşte autosuficienţa Rusiei, de a pune economia pe baze militare, de a moderniza armata - toate acestea trebuie luate absolut în serios”, a declarat Tusk.

„Europa trebuie să înţeleagă că această cursă a înarmării pe care Rusia o impune lumii trebuie să determine Occidentul să se trezească şi să se pregătească din punct de vedere militar pentru potenţiale ameninţări”, a spus liderul de la Varșovia.

„UE trebuie să ia decizii care să echilibreze potenţialul militar al Rusiei şi să facă ca Europa să fie mai bine pregătită pentru scenarii nefaste”, a adăugat el, la o conferinţă de presă susţinută după întîlnirea sa cu prim-ministra guvernului leton, Evika Silina.

Sursa: digi24.ro