PSG A INVINS-O PE CHELSEA SI LA LONDRA

Paris Saint-Germain s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o pe Chelsea cu 2-1 (1-1), la Londra, în manșa secundă a optimilor.

PSG, care se impusese cu același scor și în tur, s-a impus, meritat, prin golurile marcate de Adrien Rabiot (16) și Zlatan Ibrahimovic (67), în timp ce pentru ''albaștri'' a înscris Diego Costa (27).

Chelsea a început în forță și a ratat prima ocazie după doar trei minute de joc, prin Diego Costa. Parizienii au replicat în minutul 6, cînd Ivanovic a salvat un gol ca și făcut la șutul lui Di Maria.

PSG a deschis scorul în min. 16, prin Rabiot, care a reluat în plasă centrarea lui Zlatan Ibrahimovic, la capătul unei faze în care apărarea londoneză a fost făcută șah-mat.

Chelsea a restabilit egalitatea în min. 27, prin Diego Costa, cu un șut din marginea careului, după ce l-a întors pe Thiago Silva.

Echipa antrenată de Hiddink a mai avut două ocazii de gol pînă la pauză, prin Hazard (42) și Diego Costa (45+1).

În repriza secundă, prima situație notabilă i-a aparținut lui Ibrahimovic (62), după care Willian și Hazard au creat pericol la poarta lui PSG în același minut (65).

PSG a încheiat conturile în minutul 67, cînd Ibrahimovic a marcat din voleu, la centrarea lui Di Maria.

Campioana Franței a eliminat-o pe Chelsea în aceeași fază și la ediția de anul trecut a competiției. PSG este pentru al patrulea sezon consecutiv în sferturile Champions League.

Benfica Lisabona s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o pe Zenit Sankt Petersburg cu scorul de 2-1 (0-0), în deplasare, în manșa secundă a optimilor.

Benfica, învingătoare cu 1-0 în tur, a fost condusă din minutul 69, cînd brazilianul Hulk a înscris pentru Zenit. Lusitanii au revenit pe final și au punctat de două ori, prin Nicolas Gaitan (85) și Anderson Talisca (90+6).

Zenit a ratat prima ocazie în minutul 7, prin Dziuba, dar apoi Benfica a avut două șanse, prin Jonas (13) și Renato Sanches (20). Dziuba a mai ratat o oportunitate (22), iar pe contraatac Benfica a trecut pe lîngă deschiderea scorului prin Semedo (32).

După pauză, Smolnikov (60) a ratat din doar șase metri, Dziuba a fost și el aproape de gol (62), imitat de Jonas un minut mai tîrziu.

Zenit a deschis scorul prin Hulk (69), după o fază realizată de Jirkov. Trei minute mai tîrziu Lodîghin a salvat egalarea. Dziuba putea tranșa soarta calificării (81), dar portarul Benficăi a fost la post.

''Vulturii'' au egalat în minutul 85, prin Gaitan, care a reluat în plasă mingea respinsă de portar la șutul lui Jimenez.

Benfica a dat lovitura în prelungiri, prin noul intrat Anderson Talisca (90+6).

Alături de PSG și Benfica Lisabona, în sferturi s-au mai calificat Real Madrid şi VfL Wolfsburg.

Sursa: romaniansoccer.ro