PRIMELE REZULTATE ALE SPORTIVILOR NOSTRI LA JOCURILE OLIMPICE

La 23 iulie a avut loc ceremonia de deschidere a celei de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, care se dispută la Tokyo (Japonia). La cea mai prestigioasă competiţie sportivă din lume sînt prezenţi şi 20 de sportivi din Republica Moldova (11 fete şi 9 băieţi), care vor concura la 8 sporturi (atletism, caiac canoe, haltere, judo, lupte, nataţie, tir şi tir cu arcul).

Anna DULCE a debutat la Jocurile Olimpice la doar 15 ani. La proba tir, 10 metri pistol cu aer comprimat, sportiva noastră s-a clasat pe locul 48. ”Sînt un pic dezamăgită că nu am reușit calificarea în semifinale, dar nu regret absolut nimic”, a declarat după încheierea competiției Anna Dulce.

Judocanul Denis VIERU (categoria de greutate 66 kg) la prima sa participare la Jocurile Olimpice a fost aproape de o mare performanță. În prima rundă sportivul nostru a trecut de uzbekul Sardor Nurillaev, dar ulterior a cedat, în prelungiri, în fața lui Daniel Cargnin (Brazilia).

Înotătoarea Tatiana SALCUȚAN s-a impus în grupa B a calificărilor, dar nu a reușit calificarea în semifinalele probei de 100 metri spate, fiind cronometrată cu 1:01.59. Marea provocare pentru Tatiana va fi concursul la 200 metri spate, programat pe 29 iulie, distanță care i-a adus aurul la Jocurile Olimpice de Tineret.

Înotătorul Alexei SANCOV nu a reușit calificarea în semifinalele probei 200 metri stil liber, fiind cronometrat cu timpul 1:47.46. El va concura și la 200 metri fluture.

Sursa informare și foto: Olympic Moldova