PRIGOJIN, NOI ACUZAȚII LA ADRESA LUI ȘOIGU ȘI GHERASIMOV

Evgheni Prigojin, şeful grupării Wagner, a lansat noi acuzații la adresa ministrului apărării Serghei Șoigu și a șefului Statului Major Valeri Gherasimov, după ce recent a amenințat că se retrage de la Bahmut pentru că nu primește muniții. De data aceasta, Prigojin acuză conducerea armatei că a retras trupele ruse peste o jumătate de kilometru la nord de Bahmut, lăsînd descoperite flancurile mercenarilor Wagner.

Prigojin a cerut ministerului apărării să asigure flancurile poziţiei de la Bahmut.

„Din nefericire, unităţi ale Ministerului Apărării din Rusia s-au retras pînă la 570 de metri la nord de Bahmut, expunîndu-ne flancurile”, a declarat Evgheni Prigojin într-un mesaj audio, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Fac apel public la conducătorii de la vîrful Ministerului Apărării, deoarece scrisorile mele nu sînt citite. Vă rog, nu abandonaţi flancurile”, a adăugat el, referindu-se la ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi la şeful marelui stat-major rus, generalul Valeri Gherasimov.

Grupul Wagner a condus asaltul asupra oraşului strategic Bahmut din estul Ucrainei, unde se desfăşoară una din cele mai sîngeroase bătălii din războiul declanşat de invazia rusă. În ultimele luni, armata regulată a Rusiei a sprijinit mercenarii, însă Prigojin își asumă inițiativa la Bahmut.

Wagner afirmă că a cucerit cea mai mare parte din Bahmut, însă cu costuri umane enorme. Oraşul este în prezent distrus în mare parte, iar forţele ucrainene au recucerit în ultimele zile teritorii în împrejurimi.

Moscova consideră localitatea, care înainte de război avea circa 70.000 de locuitori, ca o posibilă poziţie de plecare pentru cucerirea întregului bazin Donbas, regiune din estul Ucrainei, care se învecinează cu Rusia.

Sursa: digi24.ro