PORTUGALIA – ELVETIA 6-1. SET! LUSITANII SE CALIFICA FARA EMOTII IN "SFERTURI"

Portugalia a trecut cu 6-1 de Elveția, în ultimul meci din faza optimilor de finală din cadrul Cupei Mondiale din 2022.

Trupa condusă de Fernando Santos a dominat partida încă din primul minut, iar portughezii au marcat în minutul 17, prin Goncalo Ramos, fotbalistul titularizat în locul lui Cristiano Ronaldo.

În minutul 33, lusitanii au mai marcat o dată, prin Pepe, care a trimis cu capul după o centrare venită din partea lui Bruno Fernandes, din corner. Actul secund a început tot cu Portugalia în atac, iar selecționata lui Santos s-a desprins pe tabelă prin același Ramos, în minutul 51.

Patru minute mai tîrziu, Raphael Guerreiro a marcat și el, iar în minutul 58 a urmat replica elvețienilor, care au înscris golul de onoare prin Manuel Akanji.

Festivalul golurilor a continuat cu același Goncalo Ramos, care și-a mai trecut o dată numele pe lista maecatorilor, în minutul 67. Scorul final a fost stabilit de Rafel Leao, care a marcat splendid în minutul 90+2.

Lăsat pe bancă contra Elveției, Cristiano Ronaldo a fost introdus pe teren în minutul 73, iar fostul fotbalist al celor de la Manchester United a reușit să fie periculos în cîteva momente.

În urma acestui rezultat, Portugalia se califică în sferturile de finală de la CM 2022 și va întîlni naționala Marocului, care a eliminat Spania în "optimi”.

 

Pepe, direct în istoria Cupei Mondiale!

Pepe, fundașul Portugaliei a devenit astfel la 39 de ani și 283 de zile cel mai în vîrstă marcator în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale din istoria competiției.

Recordul precedent era deținut de camerunezul Roger Milla, care la vîrsta de 38 de ani marca împotriva Romîniei la ediția din 1990 a Cupei Mondiale. Tot el deține recordul de cel mai vîrstnic marcator din istoria competiției, după ce a înscris și la ediția din 1994 a turneului final.

Sursa: digisport.ro