PLDM EXCLUDE COALITIA CU PSRM SI „PARTIDUL NOSTRU” LA NIVEL DE CONSILII

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a declarat pe 15 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, că „forţele pro-europene au cîştigat alegerile locale din R. Moldova” şi că partidul din care face parte nu va coaliza cu socialiştii şi cei din „Partidul Nostru” în consiliile raionale şi municipale din ţară.

„Prin intermediul acestor alegeri, cetăţenii şi-au reconfirmat fidelitatea faţă de parcursul european al R. Moldova. Sarcina de bază este ca în regim de urgenţă să purcedem la discuţii privind crearea coaliţiilor la nivel de consilii pentru a avea o conducere europeană cît mai rapid instituită”, a afirmat Vlad Filat.

Acesta a menţionat că „singurul lucru care nu se negociază la crearea coaliţiilor este parcursul european al Republicii Moldova”.

Cît despre procentajul obţinut de Serafim Urechean, liderul PLDM a afirmat că este important nu doar rezultatul obţinut de partid în municipiul Chişinău, ci şi la nivel de ţară, unde liberal democraţii au fost aleşi în funcţia de primar din primul tur în 181 de primării.