PLDM A LANSAT PLANUL FORMAŢIUNII PRIVIND DEZVOLTAREA REPUBLICII MOLDOVA PÎNĂ ÎN ANUL 2020

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a prezentat astăzi planul formaţiunii privind dezvoltarea Republicii Moldova pînă în anul 2020.

Planul 2020 a fost lansat de liderul PLDM Vlad Filat şi prim-vicepreşedintele partidului, Iurie Leancă. Planul se axează pe patru obiective. Acestea sînt crearea unui sistem de educaţie calitativ, crearea mai multor locuri de muncă, o ţară fără corupţie şi un viitor european sigur pentru cetăţenii ţării noastre. “Dacă ne vom concentra toate eforturile asupra acestor obiective, în anul 2020 copiii noştri vor trăi într-o ţară cu adevărat europeană”, a spus Vlad Filat.

Acesta a accentuat că PLDM va întreprinde paşi concreţi pentru a îmbunătăţi educaţia copiilor. “Vom avea grijă ca statul să aprecieze corespunzător meritele profesorilor şi elevilor prin creşteri salariale, prin şcoli şi cămine moderne, prin crearea mai multor oportunităţi pentru tineri”, a specificat Vlad Filat. PLDM îşi mai propune ca în următorii ani să fie create mii de locuri de muncă, în special în sectorul privat.

Combaterea corupţiei este un alt obiectiv enunţat de liberal democraţi. "Pînă în anul 2020, va fi implementat un sistem de verificare a tuturor judecătorilor, iar cei necalificaţi sau corupţi vor fi eliminaţi din sistem. Urmează să abrogăm imunitatea judecătorilor şi a altor oficiali pentru a putea fi anchetaţi şi traşi la răspundere în cazul săvîrşirii unor infracţiuni. Vom implementa un nou program de dotare a poliţiei cu tot echipamentul necesar pentru a pune capăt mitei şi corupţiei şi pentru a asigura eficienţă maximă în activitatea poliţiştilor", a adăugat preşedintele PLDM.

În ceea ce priveşte procesul de integrare europeană, liberal democraţii îşi propun ca Republica Moldova să obţină statutul de ţară-candidat la aderare la Uniunea Europeană pînă în anul 2017, iar în anul 2020 - să devină ţară membră a UE.

Prim-ministrul Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM, a afirmat că Republica Moldova a implementat multe reforme în toate domeniile în ultimii ani. Totuşi, potrivit Premierului, foarte mulţi cetăţeni ai ţării noastre se confruntă cu multe greutăţi. (Moldpres)