Pentru ca un obsedat trimitea poze nud celorlalti pasageri, un pilot a amenintat ca anuleaza o cursa aeriana

Un pilot american a amenințat că va anula decolarea avionului deoarece un bărbat trimitea celorlalți pasageri poze nud. Avionul companiei Southwest Airlines se afla pe aeroportul din Houston și avea ca destinație Cabo San Lucas, Mexico, relatează CNN. Pozele au fost transmise prin serviciul de transfer de fișiere AirDrop al Apple, care poate accesa telefoanele aflate în apropiere.

„Uite care e treaba: dacă povestea asta continuă cît timp suntem la sol, va trebui să trag avionul înapoi la poartă, toată lumea va trebui să coboare, va trebui să implicăm echipele de securitate și vacanța voastră va fi stricată”, a spus pilotul, potrivit unei înregistrări video care a făcut aproximativ 2,7 milioane de vizualizări pe TikTok.

„Așa că, oameni buni, oricare ar fi chestia cu AirDrop, nu mai trimiteți poze nud și haideți să mergem la Cabo”, a continuat el.

Teighlor Marsalis, pasagera care a făcut înregistrarea, a spus, pentru CNN, că ea și prietenii ei tocmai se urcaseră în avion cînd ea și oamenii din jurul ei au primit o notificare privind fișiere distribuite prin AirDrop. Marsalis a spus că a respins fișierul, dar că două femei din fața ei l-au acceptat și i-au arătat fotografia.

„Era un bărbat gol și imaginea a fost transmisă prin AirDropp către toată lumea”, a spus ea.

Marsalis a spus că a văzut o altă femeie supărată din cauza fotografiilor, care a raportat incidentul unei însoțitoare de bord. Aceasta a mers să-i spună pilotului ce s-a întîmplat, iar Marsalis a început să filmeze.

„Siguranța, securitatea și bunăstarea clienților și angajaților sunt cea mai mare prioritate a echipei Southwest în orice moment. Cînd sunt conștienți de o problemă, angajații noștri o abordează pentru a asigura confortul celor care călătoresc cu noi", a spus Southwest Airlines într-un comunicat. Pentru că nu au mai fost trimise alte poze, avionul a decolat, în cele din urmă, și nu au mai existat alte incidente în timpul zborului.