Pentru ca dorea sa moara, un adolescent de 17 ani din Japonia a injunghiat trei persoane

Trei persoane au fost rănite, Sîmbătă, în Japonia, într-un atac cu cuţitul, la Universitatea din Tokyo, unde avea loc examenul de admitere la facultate. Suspectul, care a înjunghiat victimele în spate, le-a spus polițiștilor că a vrut să "provoace un incident și să moară", relatează Reuters.

Un bărbat de 72 de ani, din Tokyo, a fost grav rănit în atacul produs în jurul orei 8.30 dimineaţa la una din intrările în campusul principal al universităţii, a menţionat Poliţia, care a precizat că a fost reţinut un tînăr de 17 ani.

Celelalte două victime, un adolescent şi o adolescentă în vîrstă amîndoi de 18 ani, nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol.

Din primele informaţii, suspectul reţinut, care şi-a înjunghiat victimele în spate, nu era o cunoştinţă a acestora, a mai indicat Poliţia.

Tînărul şi-a recunoscut fapta şi a explicat că nu avea rezultate bune la şcoală şi a vrut să "provoace un incident şi să moară". El a mai spus că a venit cu cuţitul de acasă.

Suspectul a declarat şi că înainte de atac a declanşat un incendiu într-o staţie de metrou în apropiere de campus. Departamentul de pompieri din Tokyo a afirmat că a fost chemat să intervină în zona respectivă în jurul orei 8.30 şi că incendiul a fost stins o oră mai tîrziu, potrivit Agerpres, care citează agenția Kyodo.

În pofida incidentului, examenele de intrare la facultate au continuat aşa cum era prevăzut.