PE 3 APRILIE CNOS VA PREZENTA OFICIAL JOCURILE EUROPENE DE LA CRACOVIA-MALOPOLSKA

Rămîn doar 80 de zile pînă la deschiderea ediției a III-a a Jocurilor Europene, care vor avea loc în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023 la Cracovia-Malopolska, Polonia.

Pe data de 3 aprilie ora 11:00, CNOS va prezenta oficial Jocurile Europene și sportivii care s-au calificat deja pentru a participa la cel mai important eveniment multisportiv european.

Drumul sportivilor către Jocurile Olimpice de la Paris 2024 trece prin Cracovia și Malopolska. Importanța acestor Jocuri Europene este foarte mare, deoarece pentru o serie de sporturi aceste competiții vor reprezenta criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Vor fi puse în joc 124 de calificări directe pentru Paris 2024 la 19 probe sportive. De asemenea, Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska vor substitui Campionatele Europene pentru 12 probe sportive.

Ne dorim ca Republica Moldova să fie reprezentată la Jocurile Europene de cei mai valoroși sportivi, pregătiți să abordeze competiția ca pe o ediție a Jocurilor Olimpice.

CNOS depune eforturi ca numărul componenților a Echipei Olimpice care se va deplasa în Polonia să fie cît mai mare. Ne dorim, de asemenea, ca Echipa să fie competitivă pentru a obține performanțe notabile și medalii.

La evenimentul de prezentare a Jocurilor Europene de la Cracovia-Malopolska 2023 vor participa reprezentanții MEC, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova Dl. Tomasz Kobzdej, conducerea CNOS și a Federațiilor Naționale, sportivii calificați la Jocurile Europene, partenerii CNOS.

În cadrul evenimentului vor fi, de asemenea, semnate contractele de parteneriat cu Companiile A.S.I.C.S., BioProtect și Joma pentru anul 2023.

Sursa: olympic.md