PD A LANSAT O CAMPANIE NAŢIONALĂ PROEUROPEANĂ

Partidul Democrat din Moldova a lansat pe 6 noiembrie o campanie naţională ”Respect pentru omenii Moldovei” ce are drept scop informarea cetăţenilor despre procesul de integrare europeană a RM. Anunţul a fost făcut în cadrul unui briefing de liderul PD Marian Lupu.

Potrivit lui Lupu, campania se va desfăşura pe parcursul lunii noiembrie în toate raioanele ţării şi se va încheia odată cu parafarea la Vilnius a Acordului de Asociere. ”Începînd de mîine, 7 noiembrie, PD va amplasa corturi în toate raioanele în care echipele speciale le vor vorbi doritorilor despre ce înseamnă UE şi vor colecta mesajele cetăţenilor. De asemenea, cetăţenii pot plasa mesaje legate de summit-ul de la Vilnius şi pe site-ul campaniei”, a spus Lupu.

Liderul democraţilor a specificat că moldovenii trebuie să înţeleagă că UE este modelul cel mai reuşit de protecţie socială şi de educaţie. ”PD doreşte ca aceste săptămîni, pînă la Vilnius, să devină o perioadă de consolidare naţională. Momentul Vilnius este o etapă importantă şi noi dorim ca toţi cetăţenii să se identifice cu acest moment. Succesul de la Vilnius va fi un moment de mîndrie naţională şi el trebuie să rămînă aşa în amintirea cetăţenilor”, a opinat Lupu.

El a adăugat că în următoarele săptămîni în toate sediile PD va fi organizată ziua uşilor deschise.

Sursa: Moldpres