PAVEL STRATAN SUSŢINE CAMPANIA GLOBALĂ „OPREŞTE VIOLENŢA”

Interpretul Pavel Stratan a revenit la Chişinău pentru a lansa, împreună cu UNICEF, un spot video dedicat luptei contra violenţei asupra copiilor.

Spotul global cu genericul „Opreşte violenţa” a fost preluat de majoritatea ţărilor lumii, avînd ca protagonist pe Liam Neeson, actor celebru, ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF.

Republica Moldova s-a alăturat acestei iniţiative împreună cu România, invitînd reciproc patru vedete: Andreea Marin, Smiley, Gheorghe Hagi şi Pavel Stratan. „Ţin să parafrazez acel mesaj universal: ”Doar pentru că nu putem vedea întotdeauna violenţa la care sînt supuşi copiii, nu înseamnă că nu există şi în Basarabia noastră. Doar împreună putem opri violenţa împotriva minorilor”, a specificat Pavel Stratan.

Campania naţională de prevenire a violenţei faţă de copii cu genericul „Protejează-mi copilăria” , lansată de UNICEF în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum şi cu Ministerul Educaţiei, se va desfăşura pînă pe data de 12 decembrie 2013. „Ultimele 16 zile ale lunii noiembrie sînt declarate de Naţiunile Unite drept zile de activism împotriva acestui flagel. Cu această ocazie, am organizat un concurs naţional de filmuleţe video şi desene cu tematica nonviolenţei, care se va desfăşura în toate şcolile ţării. În fiecare clasă se va ţine o lecţie specială pe această temă. Astăzi lansăm alte 5 spoturi cu celebrităţi naţionale care sprijină această iniţiativă”, a relevat Lina Botnaru, şef comunicare UNICEF Moldova. Spoturile vor fi difuzate de toate posturile de televiziune din ţară.

Sursa: Moldpres