PARIAŢI PE UNIUNEA EUROPEANĂ (XIV)

La dvs., în localitate, cîţi păcătoşi din cei pe care îi cunoaşteţi au fost aduşi pe drumul cel bun de către preoţi?

În cadrul unui interviu acordat publicaţiei americane „The Daily Beast”, fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a avertizat asupra „intensificării activităţii serviciilor de informaţii ruseşti în ţara noastră” în vederea „destabilizării cu scopul pregătirii opiniei publice pentru alegerile din Toamnă”.

Este posibil să aibă dreptate. Din poziţia asumată de adversară înverşunată a parcursului european al Republicii Moldova, pe care actuala clasă politică aflată la guvernare promite că-l va continua dacă o vom vota. În Toamnă, este normal să ne aşteptăm ca Federaţia Rusă să încerce să discrediteze în faţa opiniei publice atît anumiţi politicieni, cît şi Uniunea Europeană.

Nu avem nevoie de studii elaborate ca să observăm că, pe măsură ce ţara noastră avansează pe drumul aderării către UE, cresc şi presiunile exercitate asupra populaţiei de adversarii integrării.

Discursul focusat pe discreditarea avantajelor integrării europene este promovat din ce în ce mai mult de o parte a preoţilor, categorie a societăţii care nu are nici o atribuţie în acest sens. Angrenarea preoţilor în propaganda anti-europeană a fost dezvăluită de nenumărate cazuri aduse în atenţie de mass-media, în care cei care ar trebui să slujească Domnului şi enoriaşilor, promovează o retorică anti-europeană, pe placul Moscovei.

Preoţii ca agenţi de influenţă ai Kremlinului

Deşi sînt camuflaţi bine în sutana de slujbaşi ai lui Dumnezeu, acţiunile lor îi demască limpede ca fiind agenţi de influenţă ai Kremlinului, singurul interesat să blocheze calea europeană a Republicii Moldova şi să o constrîngă să revină în matca sa.

În plus, incertitudinea cu privire la comanditarul acestor iniţiative, care nu ar trebui să se regăsească în CV-ul unui preot, se spulberă în momentul în care o verificare simplă ne indică faptul că aceşti preoţi la care ne referim aparţin Mitropoliei Moldovei, care este subordonată Patriarhiei Moscovei, cunoscută ca fiind controlată şi folosită de statul rus.

Cu toate că funcţia nu îi autorizează, nu le dă dreptul să se implice în altfel de acţiuni decît cele de tip religios şi prin care să aducă Binele în casele oamenilor, se pare că din ce în ce mai mulţi preoţi îşi încheie slujba cu „Feriţi-vă de Europa că este a diavolului! Aşa să ne ajute Dumnezeu!” Dacă ar fi sinceri pînă la capăt cu doleanţele, ar trebui să adauge la „Aşa să ne ajute Dumnezeu” şi „Rusia!”

Reportaje realizate cu camera ascunsă, dar şi mărturii ale unor concetăţeni care au avut curajul să mărturisească presei, au scos la iveală abuzuri savîrşite de preoţi, care, în loc să propovăduiască strict cuvîntul lui Dumnezeu, fac eforturi să ne convingă că „europenii or să ne pună jugul”, „Europa ne face drumuri şi ne asigură accesul la apă potabilă cu bani obţinuţi din vînzarea de copii”, „Europa ne ia credinţa” etc.

În schimbul unui pumn de arginti din partea Patriarhiei Ruse, aceşti preoţi au uitat care este rolul lor în societate.

Preoţii din ţările europene civilizate şi cei de la noi

În statele civilizate ale Uniunii Europene, preoţii se implică în ajutorarea persoanelor vulnerabile, în soluţionarea cazurilor de violenţă domestică provocată pe fondul consumului de alcool şi organizează acţiuni de caritate. La dumneavoastră, în localitate, cîţi păcătoşi din cei pe care îi cunoaşteţi au fost aduşi pe drumul cel bun de către aceşti preoţi? La cîte acţiuni de caritate derulate de preoţi aţi asistat? Din puţinul pe care pretind că îl au, cît au donat şi cît au păstrat pentru a-şi cumpăra maşini, telefoane de ultimă generaţie create bineînţeles în Europa hulită?

Implicarea în propaganda Rusiei nici măcar nu a fost tăinuită de către unii dintre ei, care pe reţelele de socializare au postat îndemnuri la violenţă, nedemne de un preot, precum „Bate poponarii, salvează Rusia”. Pe lîngă retorica anti-europeană, această parte a preoţilor vine cu alternativa apropierii de Federaţia Rusă, un „adevărat tărîm al făgăduinţei”, unde credinţa în Dumnezeu ne-ar fi protejată, iar promiscuitatea nu ar fi permisă.

Însă studii realizate de organizaţii internaţionale respectate îi contrazic flagrant, consolidînd ideea că aceşti preoţi fac lucrarea Moscovei şi nu a Domnului.

Adevărata faţă a Rusiei

La începutul anului curent, Fundaţia pentru o Societate Deschisă (opensocietyfoundation.org) aducea în atenţie o realitate cutremurătoare: Rusia are cea mai rapidă creştere a epidemiei SIDA şi, din cauza consumului de droguri injectabile este un fenomen generalizat. Conform studiului, oricine foloseşte droguri injectabile în Rusia este foarte probabil să aibă SIDA, hepatita C sau tuberculoză.

Deşi Constituţia rusă acordă dreptul de a avea acces gratuit la servicii de sănătate în unităţile medicale de stat, în fapt, nu se oferă servicii de îngrijire eficientă pentru cei care au aceste infecţii. În plus, politicile în domeniul sănătăţii interzic terapiile de substituţie cu opioide, cel mai eficient tratament al dependenţei de opiacee.

Organizaţia care luptă pentru apărarea drepturilor omului a prezentat cazul lui Max, tipic pentru sutele de mii de ruşi care folosesc droguri. În urma consumului de droguri, Max a contactat SIDA şi hepatita C, însă a fost refuzat să-şi facă analizele şi tratamentul, drept pentru care a apelat la sistemul de justiţie. Confruntîndu-se cu situaţia dificilă de a lua asupra sa sarcina de a da în judecată sistemul de sănătate din regiunea în care trăia, Max s-a folosit de Internet pentru a cere ajutor.

A contactat „Legan Network Canadian” şi, după mai multe sesiuni on-line cu un avocat aflat la mai mult de 3.000 de mile depărtare, Max şi-a pus la punct argumentele legale şi strategia. Reprezentat de el însuşi, Max a dat în judecată spitalul regional din Tver care îi refuzase testarea şi tratarea afecţiunilor şi a cîştigat.

Conform agenţiei ruse „Rif”, specializată în probleme privind imigraţia, Federaţia Rusă este fruntaşă în lume la consumul de heroină, folosind 21% din cantitatea totală de heroină produsă la nivel mondial. În ceea ce priveşte numărul de narcomani, se situează pe locul trei, după Afganistan şi Iran.

Peste 60% din femei consideră că nu are nici un rost să întreţină relaţii sexuale cu partenerul fără a obţine un cîştig material. Aşadar, cea mai veche meserie din lume este prestată intens în Federaţia Rusă.

Aceasta este o stare de lucruri atestată de statistici în Rusia pe care agenţii de influenţă ai Kremlinului în Republica Moldova fac eforturi să o ascundă.

Dacă răspunsul Chişinăului la aceste ingerinţe ale Federaţiei Ruse în afacerile interne ale Republicii Moldova este unul care se vrea diplomatic, noi ne permitem să fim mai tranşanţi şi să luăm atitudine faţă de astfel de manifestări.

Aşadar, ignoraţi costumul de preot şi veţi fi uimiţi să descoperiţi că, în multe, adevăratul hram pe care-l poartă este unul care nu are nimic în comun cu convingerile creştine.

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
02.09.24 - 00:04
03.09.24 - 01:47
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39