PARCHETUL DE LA KIEV: PRIETENA UCRAINEANA A LUI BORIS NEMTOV SPUNE CA PRIMESTE AMENINTARI

Prietena ucraineană a lui Boris Nemţov, care a asistat la uciderea opozantului rus vinerea trecută la Moscova, a anunţat că a primit ameninţări de la reîntoarcerea sa în Ucraina, a anunţat vineri Parchetul General de la Kiev, adăugînd că a dat ordin să fie luate toate măsurile pentru «a-i asigura securitatea», relatează AFP.

«La 5 martie 2015, Anna Duriţkaia, martor în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemţov, s-a prezentat la secţia de poliţie din Bila Țerkov din regiunea Kiev pentru a anunţa că a primit ameninţări la viaţa ei venite de la persoane necunoscute în timpul şederii la părinţii săi», se arată într-un comunicat al parchetului.

«Procurorul general al Ucrainei, Viktor Şokin, a ordonat să fie luate toate măsurile necesare pentru a proteja viaţa şi sănătatea Annei Duriţkaia», conform aceluiaşi comunicat.

O anchetă a fost deschisă pentru «tentativă de omor». Nu au fost oferite mai multe detalii despre ameninţările la adresa femeii.

Un purtător de cuvînt al Parchetului General, Andrii Demartino, contactat de AFP, a precizat că «forţe speciale ale poliţiei» vor asigura protecţia martorei.

Manechinul de 23 de ani se afla împreună cu Boris Nemţov (55 de ani) pe un pod situat la doar cîţiva paşi de Kremlin cînd acesta a fost împuşcat mortal în seara zilei de 27 februarie.

După ce a fost interogată de către anchetatorii ruşi, i s-a permis să părăsească Rusia luni seara pentru a se întoarce acasă în Ucraina.

Sursa: Agerpres